Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei și aliat al președintelui Vladimir Putin, a declarat că furnizarea continuă de arme către Kiev riscă o catastrofă nucleară globală, reiterând amenințarea sa cu un război nuclear din cauza Ucrainei, potrivit Reuters.

Ultimele comentarii ale lui Medvedev, care este vicepreședinte al puternicului consiliu de securitate al lui Putin, urmează avertismentului nuclear lansat de Putin săptămâna trecută și comentariilor sale de duminică, în care a prezentat confruntarea dintre Moscova și Occident drept o bătălie existențială pentru supraviețuirea Rusiei și a poporului rus.

“Bineînțeles, pomparea armelor poate continua …. și poate împiedica orice posibilitate de relansare a negocierilor”, a declarat Medvedev în remarcile publicate în cotidianul Izvestia.

“Dușmanii noștri fac exact acest lucru, fără să vrea să înțeleagă că obiectivele lor vor duce cu siguranță la un fiasco total. Pierdere pentru toată lumea. Un colaps. O apocalipsă. În care uiți timp de secole de viața ta anterioară, până când molozul încetează să mai emită radiații”, a afirmat Medvedev.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook