Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a amenințat că va lansa un atac cu rachete împotriva Curții Penale Internaționale de la Haga, care emisese anterior un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin în legătură cu deportarea în Rusia a copiilor ucraineni.

“Domnilor, toată lumea umblă sub Dumnezeu și sub rachete. Este foarte posibil să ne imaginăm utilizarea țintită a racheteli hipersonice Oniks din Marea Nordului de către o navă rusă în clădirea tribunalului de la Haga. Din păcate, nu poate fi doborâtă. Iar tribunalul este doar o biată organizație internațională, nu populația unei țări NATO. De aceea nu vor începe un război. Le este frică. Și nimănui nu-i va părea rău pentru ei. Așa că, judecători ai curții, priviți cu atenție cerul”.

În lunga sa postare, Medvedev s-a referit la emiterea mandatului de arestare împotriva lui Putin ca fiind “căderea definitivă a sistemului juridic internațional”. Medvedev a continuat să scrie mai multe paragrafe de denigrare la adresa CPI, o organizație care, în opinia oficialului rus, este “inutilă” și lipsită de eficacitate.

Potrivit subalternului lui Putin, o țară și liderii săi pot fi supuși judecății în două circumstanțe: atunci când țara a fost slăbită foarte mult, aproape până la punctul de a-și pierde suveranitatea, și alege să recunoască decizia Curții; sau atunci când țara a pierdut un război și s-a predat.

Medvedev susține că, în urma mandatului de arestare a lui Putin, consecințele pentru dreptul internațional vor fi grave, deoarece decizia va duce, se pare, la “prăbușirea fundamentelor și principiilor de drept”.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în Marea Neagră, lângă Sfântul Gheorghe

Sâmbătă dimineață, Autoritatea Navală Română a raportat scufundarea unei nave sub pavilion…