Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a calificat garanțiile de securitate pentru Ucraina “un prolog către cel de-al treilea război mondial”, potrivit Pravda.

“Camarila de la Kiev a redactat “garanții de securitate” care sunt un prolog pentru un al treilea război mondial. Bineînțeles că nimeni nu va da “garanții” naziștilor ucraineni. La urma urmei, acest lucru este aproape același lucru cu aplicarea articolului 5 din Tratatul Atlanticului de Nord (Tratatul de la Washington) în Ucraina. Pentru NATO, este același c**t, doar că dintr-o perspectivă laterală. De aceea este înspăimântător”, a declarat Medvedev într-un mesaj postat pe canalul său de Telegram.

Fostul președinte rus consideră că NATO duce un război hibrid cu Rusia prin furnizarea de arme Ucrainei. Potrivit acestuia, dacă Ucraina va continua să fie “pompată” cu arme, atunci “mai devreme sau mai târziu campania militară va trece la un alt nivel”, cu acțiuni imprevizibile din partea taberelor adverse.

Citând din Apocalipsă, Medvedev a afirmat că “totul va lua foc”, iar Occidentul, care “slăbește Rusia prin intermediari”, nu va putea sta deoparte.

“Totul va lua foc și în jurul lor. Poporul lor va fi devastat. Pământul lor va arde la propriu, iar betonul se va topi. Și noi vom suferi foarte mult. Va fi foarte rău pentru toată lumea. La urma urmei, se spune: “Prin aceste trei plăgi a fost ucisă o treime din omenire, prin focul, fumul și sulful care ieșeau din gurile lor” (Apoc. 9:18)”, a concluzionat Medvedev.

La 13 septembrie, Andrii Yermak, șeful biroului președintelui Zelenski, și Anders Fogh Rasmussen, fostul secretar general al NATO, au prezentat împreună recomandări privind garanțiile de securitate pentru Ucraina în cadrul Pactului de securitate de la Kiev.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.