Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat că explozia de pe teritoriul polonez arată că Occidentul se apropie de un nou război mondial.

“Incidentul cu presupusa “lovitură cu rachetă” ucraineană asupra unei ferme poloneze dovedește un singur lucru: purtând un război hibrid împotriva Rusiei, Occidentul se apropie de un război mondial”, a scris Medvedev pe Twitter.

Într-o altă evoluție separată din această dimineață, Ministerul rus de Externe a repetat pe Telegram o afirmație a misiunii sale pe lângă Uniunea Europeană potrivit căreia un anunț privind noi inițiative de antrenament pentru forțele ucrainene sub drapelul UE “vizează o escaladare” și marchează “un alt pas pentru a spori implicarea UE în conflictul din Ucraina”.

O “rachetă de fabricație rusească” a căzut marți după-amiază în satul polonez Przewodów, în apropiere de granița cu Ucraina, ucigând două persoane, a anunțat Ministerul polonez de Externe, în ceea ce ar fi prima dată când un teritoriu NATO este lovit în timpul războiului din Ucraina.

Agenția de știri Associated Press a relatat că primele constatări sugerează că racheta care a lovit Polonia a fost trasă de forțele ucrainene asupra unei rachete rusești care se apropia, citând oficiali americani.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…