Locuitorii din Brașov au fost avertizați prin sistemul RO-ALERT, luni seara, despre prezența unui urs pe o stradă din oraș. Mesajul care a stârnit deopotrivă revolta, dar și amuzamentul locuitorilor a început cu formularea: „Ursul baaa”.

Ursul baaa! Atenţie, a fost semnalată prezenţa unui urs pe strada Stejărişului. Animalul este considerat periculos. Nu încercaţi să vă apropiaţi de el sau să îl hrăniţi. Evitaţi deplasarea în zonă dacă nu este absolut necesară. ISU Braşov”, este mesajul RO-ALERT primit de cetățenii din Brașov.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului anunţă o „anchetă internă pentru a verifica modul de transmitere al mesajului”.

„Scopul mesajului a fost de a informa cetățenii județului Brașov cu privire la prezența ursului pe strada Stejărișului, pentru a evita deplasările în zona unde a fost văzut animalul sălbatic. Dintr-o eroare, persoana din cadrul dispeceratului care a transmis mesajul a adaugat cuvintele . Ne cerem scuze pentru eroare, dar avem convingerea că populația a înțeles conținutul și scopul preventiv al mesajului”, au transmis cei de la ISU Brașov.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook