Meta va lansa un abonament plătit care va permite utilizatorilor Facebook și Instagram să își verifice conturile pentru 14 euro pe lună, a anunțat duminică directorul general Mark Zuckerberg.

Noua funcție, denumită Meta Verified, le permite utilizatorilor să-și verifice contul pe Facebook și Instagram, furnizând un act de identitate oficial și primind o insignă albastră, care indică faptul că sunt cine spun că sunt.

Pachetul de abonamente pentru Instagram și Facebook va avea un preț începând de la 11,99 dolari pe lună pentru web sau 14,99 dolari pe lună pentru IOS și Android.

Meta Verified va fi implementat în Australia și Noua Zeelandă în această săptămână, înainte de a ajunge pe piețele din Statele Unite și din alte țări.

Potrivit companiei, abonamentul va fi voluntar și numai utilizatorii care au peste 18 ani vor putea să se aboneze. Serviciul nu este încă disponibil pentru companii, dar Meta nu exclude acest lucru în viitor.

Noul serviciu se adresează în principal creatorilor de conținut.

Meta a declarat pentru AFP că a conceput ideea abonamentului din cauza cererilor venite din partea creatorilor, care sunt în creștere în cadrul întreprinderilor lor comerciale.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram