Sursa foto: Facebook/felicia.ovanesian

La începutul anilor 2000 s-a început formarea și organizarea clanurilor interlope din România, beneficiind de o corupție generalizată și de o lentă adaptare a codurilor de procedură penală, cât și civilă, la tranziția către climatul socio-economic capitalist. Printre cei care au speculat perfect, s-au adaptat și au beneficiat de haosul tranziției se numără și avocata Felicia Ovanesian din Constanța. „Ce dacă este imoral și antisocial, dacă este legal?”, ar spune unii.

Fratii Camataru

Candidatura la Primăria Constanța i-a adus avocatei Felicia Ovanesian notorietate, însă puțină lume știe mijloacele “neortodoxe” prin care și-a clădit averea. Câțiva foști colaboratori din trecutul de “business” al avocatei, văzând clipurile de promovare pe rețele de socializare și articolele în media, ne-au contactat să ne întrebe cum este posibil ca o persoană al cărei trecut este plin de evenimente neplăcute, la limita antisocialului am putea spune, să ajungă să candideze la o funcție publică de asemenea anvergură și cum societatea poate tolera astfel de lucruri.

Metode neortodoxe de preluare a datoriilor: mecanismul dobânzilor și creșterea profiturilor

Întrebând despre ce este vorba, mai amănunțit, dumnealor ne-au spus că dânsa prelua debitele clienților persoane fizice sau juridice, cu precădere de la Vodafone și Raiffeisen Bank, prin intermediul unor “cunoștințe”, cu doar ATENȚIE 10% din valoarea lor, deoarece aceste contracte de prestări servicii către client erau considerate “neperformante”.

Adică, de exemplu, pe înțelesul tuturor, avocata prelua un contract de abonament de telefonie mobilă și date sau un credit neperformant în valoare de 300 de lei cu doar 30 de lei!!! Aceasta aștepta ca debitul principal de bază să crească prin dobândă timp de 1, 2, 3 ani, suma de plată ajungând prin dobânzi la chiar și de 100 de ori valoarea de achiziție! În cazurile creditorilor cu imobile valoroase ce puteau fi sechestrate foarte ușor și prezentau o garanție mare, perioada de așteptare a avocatei era mult mai mare pentru ca dobânzile să crească suficient cât să o poată îndestula. Așa se face că profiturile uneia dintre firmele avocatei prin care realiza executările erau uriașe!

Alte știri:  Modificări la OUG 84: Reținerea permisului pentru refuzul testului anti-drog va fi limitată la 72 de ore

Exemplul Mars Collection SRL

De exemplu, una dintre firme este Mars Collection SRL, ai cărei acționari/asociați sunt Virgil Hariutium Ovanesian și Veronica Ștefania Ovanesian, părinții avocatei, iar domeniul de activitate al firmei este legat de „activități ale agențiilor de colectare și a birourilor (oficiilor) de raportare a creditului”. În 2005, la o cifră de afaceri de aproape 1.059.759 lei (385.000 euro), raportează un profit de aproape 70%, adică 666.000 lei, în euro 185.000!

Profituri uriașe din activitatea de “cămătărie”

Astfel, în perioada 2005-2007, Ovanesian încasează 3.000.000 de lei (840.000 euro) și raportează un profit de 1.700.000 de lei (472.000 euro), totul exclusiv din activitatea de “cămătărie” din cumpărarea de creanțe la prețuri derizorii, singura activitate economică fiind instrumentul financiar care a stat la baza profitului și anume… dobânda, bineînțeles că și doamna avocat a muncit trimițând plicuri la cei executați!

Țintele predilecte ale avocatei: Pensionarii fără sprijin juridic

Conform celor doi executori/evaluatori, cei urmăriți cu precădere de doamna Felicia Ovanesian erau pensionarii cu imobile care nu aveau niciun sprijin juridic. Astfel, un caz special a fost al unei bătrâne din Brăila care s-a trezit cu garsoniera scoasă la vânzare pentru suma de 350 de lei, dobânzile aferente fiind de câteva ori mai mari. Cu multe eforturi și cu ajutorul vecinilor, bătrâna a reușit să plătească în final suma, participând și ea la bunăstarea “cămătăresei” Felicia Ovanesian și la averea ei de milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…