Gabriel Puiu Popoviciu paraseste sala de judecata a Curtii de Apel Bucuresti joi, 26 martie, 2009. Curtea de Apel Bucuresti a decis, în noaptea de miercuri spre joi, ca fostul sef al DGIPI Cornel Serban, şeful Diviziei de Operatiuni din DGA Petre Pitcovici si omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu sa fie cercetati in libertate, cu interdictie de a părăsi tara. Gabriel Popoviciu a fost retinut in noaptea de marti spre miercuri de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fiind acuzat de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave. SILVIU MATEI / MEDIAFAX FOTO
Omul de afaceri Puiu Popoviciu nu va fi extrădat în România, unde are de executat 7 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa. Curtea Supremă a Regatului Unit i-a acceptat vineri apelul împotriva deciziei de extrădare emise de o curte inferioară. Decizia este definitivă.

În motivarea Înaltei Curți de Justiție a Marii Britanii se arată că Popoviciu nu a fost judecat de un tribunal imparțial și a suferit o “negare completă” a drepturilor sale referitoare la un proces corect, apărate de Convenția Europeană a Drepturilor Omului în cadrul articolului al șaselea.

Popoviciu a fost condamnat definitiv în 2017 la 7 ani, pentru că a preluat ilegal, prin companii controlate de el, 224 de hectare de teren, în nordul Capitalei. Pământul era în administrarea Universității de Științe Agricole.

Legături cu fiul președintelui Joe Biden

Popoviciu a mobilizat în apărarea lui cele mai puternice case de avocatură și personaje extrem de influente la nivel global, precum Hunter Biden (fiul vicepreședintelui de atunci al SUA, Joe Biden), Louis Freeh (fost șef al FBI) și Rudy Giuliani (fost primar al New York-ului), potrivit G4media.

Publicația britanică Daily Mail a publicat pe 8 iunie mai multe schimburi de emailuri din 2016 între Hunter Biden – fiul președintelui SUA, Louis Freeh – fost șef FBI și mai mulți avocați americani pe tema apărării lui Puiu Popoviciu, afaceristul român ce avea să fie condamnat în august 2017 la 7 ani de închisoare într-un dosar de corupție instrumentat de DNA.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…