Protestele continuă în Valea Jiului, luni dimineaţă, unde sute de mineri s-au adunat în faţa sediului Complexului Energetic Hunedoara pentru a-şi cere drepturile restante.

Minerii sunt nemulţumiţi că salariile au întârziat și că nu au mai primit tichetele de masă şi nici ajutorul pentru transport de aproape un an.

În pofida promisiunilor venite de la guvern, 65 de mineri sunt şi acum blocaţi în subteran.

Ei sunt hotărâți să rămână în subteran până miercuri, când vor avea confirmarea că drepturile salariale le-au fost virate.

Unii dintre protestatari au anunţat că sunt dispuşi să intre în greva foamei, în cazul în care revendicările lor nu vor fi soluţionate prin negocierile dintre liderii sindicali şi administraţia Complexului Energetic Hunedoara, programate să se desfăşoare luni la Ministerul Energiei şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

“Am discutat cu colegii mei care se află în subteran şi mi-au transmis că cel puţin 10 dintre ei sunt dispuşi să intre în greva foamei, de luni, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate. Oamenii cer plata integrală a salariilor pe luna ianuarie şi restanţele la tichetele de masă şi transport, acestea fiind întârziate de 10 luni de zile”, a declarat preşedintele executiv al Sindicatului Muntele, Alin Sîn, citat de Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook