Fermierii români producători de cereale au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii în privința importurilor de produse agricole din Ucraina. În urma unei întâlniri la Ministerul Agriculturii, s-a decis suspendarea importurilor de cereale din țara vecină pentru o perioadă de 30 de zile.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, le-a promis fermierilor români că importurile de cereale din Ucraina vor fi mult mai restrictive și vor respecta anumite condiții clare. Singurele entități care vor putea importa vor fi producătorii agricoli români, precum fermele zootehnice sau crescătoriile de animale, doar dacă au deficit de stocuri.

Aceste entități vor trebui să obțină o licență specială de import de la Ministerul Agriculturii și să demonstreze că au deficit de cereale printr-o verificare a stocurilor de către ANAF. De asemenea, marfa importată din Ucraina va fi supusă unui control de calitate din partea ANSVSA.

Importatorii ucraineni vor trebui să dețină și ei o licență de export eliberată de autoritățile de la Kiev. Pentru a pune la punct acest mecanism restrictiv, importurile sunt suspendate în următoarele 30 de zile.

Ministrul Barbu a rămas în discuții cu omologul ucrainean pentru definitivarea planului de import, iar fermierii români și-au suspendat protestele anunțate, având încredere că măsurile vor proteja producția locală.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Navalnîi urma să fie eliberat într-un schimb de prizonieri în momentul în care a decedat, spune o activistă anticorupție din Rusia

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, urma să fie eliberat în cadrul unui…

Taximetriștii protestează în Piața Constituției din București

Sute de taximetriști din București au ieșit astăzi în stradă, protestând în…

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…