Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că există posibilitatea implicării forțelor armate ale Republicii Belarus în războiul pe care Rusia îl duce împotriva Ucrainei, dar militarii belaruși refuză să participe la el, relatează Ukrinform.

“Posibilitatea de a implica forțele armate ale Republicii Belarus în războiul împotriva Ucrainei de partea Federației Ruse există. Dar, conform informațiilor disponibile, un număr mare de personal și unii comandanți refuză să participe la ocupația împotriva statului nostru”, se arată în raport.

În același timp, se remarcă faptul că conducerea militară și politică a Belarusului continuă să ofere sprijin deplin trupelor rusești în utilizarea aerodromurilor și a rețelelor de transport, a unor unități de asistență medicală și, prin urmare, este implicată în crime împotriva poporului ucrainean.

Oficiali americani și NATO au declarat pentru CNN că Belarus s-ar putea alătura “în curând” Rusiei în războiul său împotriva Ucrainei.

Este din ce în ce mai “probabil” ca Belarus să intre în conflict, a declarat luni un oficial militar NATO. ” Putin are nevoie de sprijin. Orice ar fi de ajutor”, a explicat oficialul.

O sursă din opoziția belarusă a declarat că unitățile de luptă belaruse sunt pregătite să intre în Ucraina chiar în următoarele zile, mii de forțe fiind pregătite să se desfășoare. În opinia acestei surse, acest lucru ar avea un impact mai mic din punct de vedere militar decât geopolitic, având în vedere implicațiile unei alte țări care se alătură războiului.

Un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de informații ale NATO a declarat separat că alianța apreciază că guvernul belarus “pregătește mediul pentru a justifica o ofensivă belarusă împotriva Ucrainei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…