Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat că se estimează că aproape întreaga armată rusă se află acum în Ucraina.

În timp ce comenta strategia ofensivă a Moscovei, Wallace a declarat la BBC Radio că Rusia nu a fost capabilă să adune o singură forță “care să străpungă” apărarea Ucrainei. Mai degrabă, “am văzut doar un efort de a avansa”.

“Acest lucru a avut un cost uriaș pentru armata rusă. Estimăm acum că 97% din armata rusă, întreaga armată rusă, se află în Ucraina”, a spus Wallace.

El a adăugat că Occidentul își consolidează propria securitate ajutând Ucraina să învingă Rusia în acest război.

“Dacă 97% din armata rusă este acum angajată în Ucraina, cu o rată de uzură foarte, foarte mare, și cu o potențială eficiență de luptă redusă cu 40%, și aproape două treimi din tancurile lor distruse sau avariate, acest lucru are un impact direct asupra securității Europei”, a declarat el.

“Cred că ceea ce face Rusia încercând să avanseze, o face într-un fel de mod uman, aproape la nivelul de uzură din Primul Război Mondial și cu rate de succes de câțiva metri, mai degrabă decât de kilometri”, a subliniat Wallace.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram