Ucraina a demonstrat, prin distrugerea navei de război rusești Serghei Kotov, că Marea Neagră nu este sigură pentru navele rusești, iar furnizarea forțelor armate ucrainene a ceea ce au nevoie va debloca noi victorii, a declarat Secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps.

“Marea Neagră nu este sigură pentru Marina lui Putin. Până de curând, acest lucru ar fi fost de neimaginat. Acum, pentru că Occidentul a sprijinit Ucraina, este de netăgăduit”, a scris Shapps, comentând o înregistrare video cu distrugerea de către dronele navale ucrainene a navei de război Serghei Kotov a Flotei rusești din Marea Neagră.

Shapps a adăugat că, dacă partenerii vor oferi forțelor ucrainene “ceea ce au nevoie”, “curajul și priceperea forțelor armate ucrainene pot debloca victorii considerate cândva imposibile”.

În noaptea de 4 spre 5 martie, Grupul 13, o unitate specială a agenției de informații militare ucrainene, a atacat nava de patrulare Serghei Kotov a Flotei rusești din Marea Neagră, folosind drone Magura V5.

Nava de război Project 22160 a suferit avarii la pupa, la babord și la tribord.

Se estimează că nava scufundată valorează aproximativ 65 de milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…