Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, de la USR PLUS, a declarat la Digi24 că a făcut eforturi ca să țină coaliția unită în jurul proiectului PNRR și de aceea spune că și-a atins „punctul de fierbere” în momentul în care liberalul Rareș Bogdan l-a atacat declarând că PNRR ar fi fost aprobat deja de Comisia Europeană, dacă fostul titlular de la Fonduri Europene, Marcel Boloș, ar fi rămas în funcție.

Ghinea a afirmat că era obișnuit cu Rareș Bogdan „să trăncănească toată ziua fără a avea nicio legătură cu realitatea”, pentru că înțelegea că e vorba de politica internă liberală, dar afirmațiile eurodeputatului lansate public la finalul săptămânii trecute la Bihor „i-au atins punctul de fierbere”.

„Când Rareș Bogdan a făcut această măgărie, să spună public că dacă ar fi fost Boloș, ar fi fost mai OK PNRR-ul, a fost momentul în care mi-am atins punctul de fierbere. Deci, după ce am fost elegant cu ei, i-am lăsat să spună în partid acolo, în interior –  cine sună la centru i se spune domnule, nu vrea Ghinea să nu știu ce, deși nu era niciun fel de acoperire pentru proiecte – ok, am zis domnule, e politică, ne obișnuim cu ideea, dar să începi să spui și public chestia asta, cred că e prea mult. Atunci, a fost nevoie de o reacție, sunt OK cu reacția asta, nu vreau să continui acest conflict în coaliție, dar dacă e nevoie, am argumente toată ziua”, a declarat Cristian Ghinea, joi seara, la Digi24.

„Dacă (Rareș Bogdan – n.r.) simțea nevoia să avem niște conturi reglate, mă suna înainte și mă întreba care este buba. Chestia asta, în care fiecare este în campanie internă în partid și se trezește să dea castane la miniștrii USR PLUS trebuie să înceteze la un moment dat. Înțelegem, congres, campanie, dar hai, stop! Pe bune, suntem într-o coaliție, este oricum greu de gestionat cu ce probleme avem la guvernare, dacă ne trezim să atacăm așa, aiuristic, miniștrii sau colegii de guvernare, până la urmă ar trebui să se și întoarcă aceste declarații”, a spus ministrul fondurilor europene.

El a mărturisit că l-a deranjat că atacul a venit chiar din partea unui partener de coaliție. „Ce m-a deranjat la povestea cu Rareș Bogdan este: OK, opoziția trăncăne toată ziua, fără legătură cu realitatea, dar oameni din coaliție, care au știut sau puteau să afle foarte ușor – am vorbit cu Rareș Bogdan de multe ori la telefon, dacă este europarlamentar nu înseamnă că știe despre ce e vorba, sunt foarte multe regulamente europene”, a afirmat Cristian Ghinea.

„A trebuit să răspund eu pentru niște decizii pe care nu le-am luat eu în crearea PNRR. Cele mai multe dintre scandalurile publice care au fost în jurul subiectului au fost pe propuneri despre care și eu le-am zis: Domnule, le lăsăm, dar sunt problematice. Tendința era de explozie pe pereți, pentru că fiecare crede că e altfel”, a povestit Cristian Ghinea despre discuțiile din coaliție pe tema PNRR.

Sursa: Digi24

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…