Ministrul Justiției, Stelian Ion, a susținut marți, 5 martie, o declarație de presă, după ce cu o zi în urmă președintele Klaus Iohannis i-a cerut “să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația” ca Dosarul 10 august să fie clasat.

Acesta a declarat ca că potrivit legii, un ministru al Justiției nu poate interveni în dosare aflate în curs de soluționare și tot ce rămâne de făcut în acest caz este ca oamenii să aibă răbdare până la primirea unor răspunsuri privind motivarea clasării acestui dosar.

Cert este că dosarul 10 august nu se termină aici, nu s-a pus punct aici acestui dosar. Din acea cauză aflată în cercetare la DIICOT s-a disjuns o parte către Secţia parchetelor militare şi acea parte îşi va urma cursul, va trebui să se continue ancheta în acea parte, referitoare în principal la interacţiunile jandarmilor subordonaţi, interacţiunile directe cu manifestanţii. De asemenea, mai există o zonă a acestui dosar referitoare la alte persoane care nu deţineau funcţii de militari, deţineau funcţii executive sau administrative. Nici cu privire la acele persoane şi fapte nu s-a luat o decizie finală”, a declarat ministrul Justiţiei.

El a mai spus că atunci când va avea datele complete, după motivarea judecătorului de cameră preliminară, nu va ezita să sesizeze Inspecția Judiciară, dacă vor fi indicii că au fost probleme în instrumentarea anchetei acestui dosar.

“E important ca oamenii să aștepte și să nu se năspustească, pentru că nu știm niciunul ce e în acest dosar și nu știm argumentele judecătorului. E prea multă emoție și uneori nu mai reușim să gândim așezat. Da, trebuie luate măsuri foarte dure, dar atunci când avem toate elementele”, a mai afirmat Stelian Ion.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Înalta Curte a decis că Ion Iliescu poate fi anchetat în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990

Înalta Curte a decis joi că fostul președintele Ion Iliescu poate fi…

Talibanii au emis un decret care spune că femeile trebuie să își dea consimțământul la căsătorie

Guvernul taliban din Afganistan a emis vineri un decret privind drepturile femeilor,…