Ministrul polonez al agriculturii, Henryk Kowalczyk, a demisionat în mod oficial din funcție, declarând că a decis să renunțe la acest post din cauza deciziei Comisiei Europene de a prelungi importurile de cereale ucrainene fără taxe vamale până în iunie 2024. Fermierii polonezi ceruseră introducerea de tarife vamale.

“Deoarece este clar că această cerere nu va fi satisfăcută de Comisia Europeană în acest moment, am decis să demisionez din funcția de ministru al agriculturii”, a declarat Kowalczk.

Blocajele la export cauzate de invazia Rusiei înseamnă că mari cantități de cereale ucrainene, care sunt mai ieftine decât cele produse în Uniunea Europeană au ajuns în statele din Europa Centrală, afectând prețurile și vânzările fermierilor locali.

Prim-miniștrii a cinci state, inclusiv România, i-au scris vineri președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a cere măsuri privind importurile agricole ucrainene. Aceștia au declarat că ar putea fi necesară reintroducerea tarifelor dacă afluxul de cereale și alte produse din Ucraina nu poate fi oprit prin alte mijloace.

Sursa: The Guardian

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Navalnîi urma să fie eliberat într-un schimb de prizonieri în momentul în care a decedat, spune o activistă anticorupție din Rusia

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, urma să fie eliberat în cadrul unui…

Taximetriștii protestează în Piața Constituției din București

Sute de taximetriști din București au ieșit astăzi în stradă, protestând în…

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Soțul Dianei Șoșoacă a fost dat afară din partidul SOS România

Silvestru Șoșoacă, soțul controversatei senatoare Diana Șoșoacă, a fost exclus din partidul…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…