O delegație rusă condusă Serghei Șoigu va efectua o vizită oficială în Coreea de Nord, a anunțat marți Ministerul rus al Apărării.

Vizita, care va avea loc de marți până joi, va coincide cu festivitățile dedicate celei de-a 70-a aniversări a Zilei Victoriei în Marele Război de Eliberare a Patriei din 1950-1953.

Ministerul rus al Apărării a declarat că această vizită va consolida legăturile militare dintre Rusia și Coreea de Nord și va reprezenta o etapă importantă în dezvoltarea cooperării dintre cele două țări. În plus, Coreea de Nord a anunțat că la eveniment va participa și o delegație din China, condusă de Li Hongzhong, șeful adjunct al Comitetului permanent al Congresului Național Popular Chinez, care va fi condus de Li Hongzhong.

Agenția centrală de știri coreeană (KCNA) a relatat că participanți din diferite regiuni au sosit deja de luni la Phenian pentru a lua parte la festivități.

Rusia are legături de lungă durată cu Coreea de Nord, iar vizita ministrului apărării este probabil să fie văzută ca o dovadă de sprijin pentru această țară. Cu toate acestea, nu este clar dacă vizita va avea ca rezultat acorduri sau inițiative concrete între cele două țări.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook