O delegație rusă condusă Serghei Șoigu va efectua o vizită oficială în Coreea de Nord, a anunțat marți Ministerul rus al Apărării.

Vizita, care va avea loc de marți până joi, va coincide cu festivitățile dedicate celei de-a 70-a aniversări a Zilei Victoriei în Marele Război de Eliberare a Patriei din 1950-1953.

Ministerul rus al Apărării a declarat că această vizită va consolida legăturile militare dintre Rusia și Coreea de Nord și va reprezenta o etapă importantă în dezvoltarea cooperării dintre cele două țări. În plus, Coreea de Nord a anunțat că la eveniment va participa și o delegație din China, condusă de Li Hongzhong, șeful adjunct al Comitetului permanent al Congresului Național Popular Chinez, care va fi condus de Li Hongzhong.

Agenția centrală de știri coreeană (KCNA) a relatat că participanți din diferite regiuni au sosit deja de luni la Phenian pentru a lua parte la festivități.

Rusia are legături de lungă durată cu Coreea de Nord, iar vizita ministrului apărării este probabil să fie văzută ca o dovadă de sprijin pentru această țară. Cu toate acestea, nu este clar dacă vizita va avea ca rezultat acorduri sau inițiative concrete între cele două țări.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Navalnîi urma să fie eliberat într-un schimb de prizonieri în momentul în care a decedat, spune o activistă anticorupție din Rusia

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, urma să fie eliberat în cadrul unui…

Taximetriștii protestează în Piața Constituției din București

Sute de taximetriști din București au ieșit astăzi în stradă, protestând în…

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…