Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a susţinut o conferinţă de presă la sediul Ministerului Sănătăţii privind situaţia epidemiologică si protestele care au avut loc luni în Capitală și în alte orașe din țară.
Voiculescu a declarat că este inacceptabilă agresivitatea protestatarilor la adresa cadrelor medicale, categorii protejate inclusiv pe timp de război.

Sunt consternat și oarecum furios, nu din cauza protestelor în sine, care pot avea o justificare personală, dar cred că s-a ajuns prea departe cu violența și agresivitatea la adresa medicilor și a personalului din spitale, iar lucrul acesta este inacceptabil” a afirmat ministrul Sănătății, în  prima reacție  după protestele de luni față de restricțiile impuse de autorități.

“Ignoranța nu justifică astfel de acțiuni și ceea ce s-a întâmplat aseară în curtea unor spitale nu ar trebui să se întâmple”, a arătat Voiculescu. Ministrul Sănătății a spus că în curțile spitalelor se află de multe ori, pe lângă personal medical, rudele pacienților internați cu COVID-19, care așteaptă vești despre aceștia. În ceea ce privește personalul medical, Voiculescu a arătat că “nici în război” medicii, asistenții și infirmierele nu sunt atacați.

Câteva sute de persoane au protestat, luni seară, în municipul Braşov, faţă de noile restricţii impuse de Guvern. Manifestanţii au mărşăluit pe străzile oraşului, iar la un moment dat au trecut pe lângă Spitalul CFR, unitate COVID. Unul dintre pacienţi, care respira cu ajutorul unei măşti, a fost filmat privind de la fereastra salonului.

La Bacău, participanţii la un protest similar au intrat în curtea Spitalului Judeţean, unii dintre ei strigând, la un moment dat, “Asasinii”.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…