Ministrul ucrainean de externe, Dmitri Kuleba, a acuzat Moscova că încearcă să “șantajeze lumea”, după ce ministerul rus de externe a declarat că Rusia este gata să deblocheze porturile din Marea Neagră în schimbul ridicării sancțiunilor occidentale.

Kuleba a scris pe Twitter că oricine se gândește să accepte “jocul” Rusiei ar trebui “mai întâi să viziteze mormintele copiilor ucraineni uciși și să vorbească cu părinții lor”.

“Rusia șantajează acum lumea cerând ridicarea sancțiunilor în schimbul deblocării exporturilor de alimente din Ucraina. Orice politician sau oficial străin care se gândește să accepte acest joc ar trebui mai întâi să viziteze mormintele copiilor ucraineni uciși și să vorbească cu părinții lor”, a declarat Kuleba.

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că va lua în considerare deschiderea accesului la porturile ucrainene din Marea Neagră doar dacă se ia în considerare și eliminarea sancțiunilor împotriva Rusiei.

Ucraina se numără printre primii cinci exportatori mondiali de mai multe produse agricole vitale, inclusiv porumb, grâu și orz, fiind totodată un exportator cheie de floarea-soarelui și făină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…