Un grup de hackeri donează bani furați către organizații caritabile în ceea ce este văzut ca o premieră pentru criminalitatea cibernetică.

Hackerii Darkside susțin că au stors milioane de dolari de la companii, dar spun că vor acum să „facă lumea un loc mai bun”.

Într-o postare pe dark web, banda a postat chitanțe de 10.000 de dolari în donații Bitcoin către două organizații caritabile.

Chitanta care dovedeste donatia hackerilor

Una dintre ele, Children International, spune că nu va păstra banii.

Miscarea este văzută ca o dezvoltare ciudată și îngrijorătoare, atât din punct de vedere moral, cât și legal.

În postarea de pe blog din 13 octombrie, hackerii susțin că vizează doar companiile mari profitabile cu atacurile lor de ransomware. Atacurile blochează sistemele IT ale organizațiilor până la plata unei răscumpărări.

„Credem că este corect ca o parte din banii plătiți de companii să se ducă în scopuri caritabile”

“Indiferent cât de rea crezi că este munca noastră, suntem încântați să știm că am contribuit la schimbarea vieții cuiva. Astăzi am trimis primele donații.”

a scris grupul de hackeri pe blog

Criminalii cibernetici au postat donația împreună cu chitanțele fiscale pe care le-au primit în schimbul Bitcoinului de 0,88 pe care îl trimiseseră la două organizații caritabile, The Water Project și Children International.

Children International susține copiii, familiile și comunitățile din India, Filipine, Columbia, Ecuador, Zambia, Republica Dominicană, Guatemala, Honduras, Mexic și Statele Unite.

Un purtător de cuvânt al Children International a declarat pentru BBC: „Dacă donația este legată de un hacker, nu avem intenția de a o păstra”.

Cei de la The Water Project, care lucrează pentru îmbunătățirea accesului la apă curată în Africa subsahariană, nu a răspuns jurnalistilor.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Femeie înjunghiată de soț în timpul semnării actelor de divorț

O femeie a fost grav rănită astăzi în timp ce încerca să…

Copil grav rănit după explozia unei petarde în județul Prahova

Un incident teribil a avut loc ieri în județul Prahova, unde un…

Armata israeliană spune că 2 civili uciși pentru fiecare militant este un raport “extrem de pozitiv”, având în vedere provocările luptei din Gaza

Pe măsură ce violențele dintre Israel și militanții Hamas continuă în Gaza,…