Un tribunal din Arabia Saudită a anulat cinci condamnări la moarte pentru uciderea lui Jamal Khashoggi, într-o hotărâre definitivă care a condamnat opt ​​inculpați între șapte și 20 de ani, a informat presa de stat.

“Cinci dintre condamnați au primit 20 de ani de închisoare și alți trei au fost închiși pentru șapte până la 10 ani”, a declarat agenția oficială de presă saudită, care citează un purtător de cuvânt al procurorului public. Niciunul dintre inculpați nu a fost numit.

Fiii lui Khashoggi au spus în mai că au „grațiat” ucigașii, măsură condamnată ca „parodie a justiției” de către un expert al ONU.

Khashoggi, în vârstă de 59 de ani, a fost ucis și dezmembrat la consulatul regatului din Istanbul în octombrie 2018, într-un caz care a pătat reputația conducătorului de facto al Arabiei Saudite, prințul moștenitor Mohammed bin Salman.

Potrivit oficialilor turci, Khashoggi, un critic al prințului Mohammed, a fost sugrumat, iar trupul său a fost tăiat în bucăți de o echipă saudită de 15 oameni din interiorul consulatului. Rămășițele sale nu au fost găsite.

Riyadh a descris crima ca fiind o operațiune „necinstită”, dar atât CIA, cât și un trimis special al ONU l-au legat direct pe prințul Mohammed de crimă, acuzație pe care regatul o neagă vehement.

Logodnica lui Khashoggi a descris luni ca tribunalul saudit a decis o „farsă”.

“Hotărârea pronunțată astăzi în Arabia Saudită face din nou o batjocură completă a justiției”, a declarat Hatice Cengiz într-un comunicat postat pe Twitter.

„Comunitatea internațională nu va accepta această farsă”.

„Autoritățile saudite închid cazul fără ca lumea să știe adevărul despre cine este responsabil pentru uciderea lui Jamal”, a spus Cengiz.

„Cine l-a planificat, cine l-a comandat, unde este trupul? Acestea sunt cele mai importante întrebări care rămân total fără răspuns ”, a scris ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Putin a semnat un decret care simplifică acordarea cetățeniei ruse pentru ucrainenii din regiunile Herson și Zaporojie

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care simplifică o procedură…

Ungaria declară stare de urgență din cauza crizei provocate de războiul din Ucraina

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat marți o “stare de urgență” pentru…

Texas: Cel puțin 19 copii și 2 adulți au fost uciși după ce un tânăr a deschis focul la o școală primară

Un tânăr în vârstă de 18 ani a deschis focul marți într-o…

Ministrul ucrainean de externe acuză Rusia că încearcă să “șantajeze lumea” prin blocarea porturilor din Marea Neagră

Ministrul ucrainean de externe, Dmitri Kuleba, a acuzat Moscova că încearcă să…