Un tribunal din Arabia Saudită a anulat cinci condamnări la moarte pentru uciderea lui Jamal Khashoggi, într-o hotărâre definitivă care a condamnat opt ​​inculpați între șapte și 20 de ani, a informat presa de stat.

“Cinci dintre condamnați au primit 20 de ani de închisoare și alți trei au fost închiși pentru șapte până la 10 ani”, a declarat agenția oficială de presă saudită, care citează un purtător de cuvânt al procurorului public. Niciunul dintre inculpați nu a fost numit.

Fiii lui Khashoggi au spus în mai că au „grațiat” ucigașii, măsură condamnată ca „parodie a justiției” de către un expert al ONU.

Khashoggi, în vârstă de 59 de ani, a fost ucis și dezmembrat la consulatul regatului din Istanbul în octombrie 2018, într-un caz care a pătat reputația conducătorului de facto al Arabiei Saudite, prințul moștenitor Mohammed bin Salman.

Potrivit oficialilor turci, Khashoggi, un critic al prințului Mohammed, a fost sugrumat, iar trupul său a fost tăiat în bucăți de o echipă saudită de 15 oameni din interiorul consulatului. Rămășițele sale nu au fost găsite.

Riyadh a descris crima ca fiind o operațiune „necinstită”, dar atât CIA, cât și un trimis special al ONU l-au legat direct pe prințul Mohammed de crimă, acuzație pe care regatul o neagă vehement.

Logodnica lui Khashoggi a descris luni ca tribunalul saudit a decis o „farsă”.

“Hotărârea pronunțată astăzi în Arabia Saudită face din nou o batjocură completă a justiției”, a declarat Hatice Cengiz într-un comunicat postat pe Twitter.

„Comunitatea internațională nu va accepta această farsă”.

„Autoritățile saudite închid cazul fără ca lumea să știe adevărul despre cine este responsabil pentru uciderea lui Jamal”, a spus Cengiz.

„Cine l-a planificat, cine l-a comandat, unde este trupul? Acestea sunt cele mai importante întrebări care rămân total fără răspuns ”, a scris ea.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Accident grav pe E70 în Teleorman între două autocare și un TIR

Un grav accident de circulație s-a produs în această dimineață între două…

O femeie din Indonezia a fost condamnată la doi ani de închisoare după ce a mâncat carne de porc pe TikTok

O femeie indoneziană care își spune Lina Lutfiawati pe internet a fost…

Farmacist reținut după ce ar fi vândut ilegal cantități mari de Fentanil și Oxicodonă

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore fiind suspectat de…

Miruna Pascu rămâne în arest după ce Curtea de Apel i-a respins contestația

Miruna Pascu, mama tânărului Vlad Pascu care a provocat accidentul mortal din…

Studiu: Cartelurile de droguri se plasează pe locul cinci în topul angajatorilor din Mexic

Potrivit unui studiu publicat în revista Science, cartelurile mexicane au peste 175.000…