Rusia a răspuns cu o nouă amenințare de escaladare marți la rapoartele că Franța ar putea trimite curând instructori pentru a sprijini armata ucraineană.

“Niciun instructor implicat în instruirea armatei ucrainene nu are imunitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru presa rusă, potrivit raportului agenției France Presse. “Nu contează dacă sunt francezi sau nu”, a adăugat Peskov.

Săptămâna trecută, comandantul-șef al armatei ucrainene, Oleksandr Syrskyi, a declarat că instructorii francezi urmează să sosească în Ucraina “curând”, o declarație minimizată la acea vreme atât la Paris, cât și la Kiev.

Președintele francez Emmanuel Macron – care se va întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski în această săptămână cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a debarcării din Normandia în Franța – ar putea anunța curând o mică coaliție de țări care sunt dispuse să trimită instructori pe teren în Ucraina, potrivit ziarului Le Monde.

“Astăzi nu există consens asupra trimiterii oficiale, asumării și susținerii trupelor terestre. Dar într-o situație dinamică, nimic nu ar trebui exclus”, a declarat Macron în februarie.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat săptămâna trecută că deja există “specialiști sub acoperirea de mercenari” în Ucraina.

Agenția de știri de stat rusă TASS, la rândul său, a citat-o pe purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus Maria Zaharova afirmând că Moscova a primit “confirmări… privind rapoartele că Franța se pregătește să-și trimită trupele în Ucraina”, referindu-se la instructori.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Ploi torențiale, vijelii și grindină: Meteorologii anunță vreme extremă în aproape jumătate de țară

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică în zona…

Șase persoane ucise cu cianură într-un hotel de lux din Bangkok

Poliția thailandeză a dezvăluit miercuri că șase oaspeți americani și vietnamezi, găsiți…

Prinși în infernul războiului: Indieni recrutați forțat în armata rusă cer ajutor pentru întoarcerea acasă

Doi bărbați indieni care luptă pentru Rusia în războiul din Ucraina au…

Elon Musk mută companiile X și SpaceX din California în Texas. Miliardarul dă vina pe o lege pro-transsexuali

Miliardarul tech Elon Musk a anunțat marți că va muta sediile principale…

Seceta lovește România: 290 de localități se confruntă cu restricții de apă, iar 239 de fântâni au secat complet

România se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește resursele…