Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit în şedinţă comună pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată “România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”.

Moțiunea a picat la vot pentru că a adunat doar 201 de voturi pentru și 1 împotrivă. Pentru a trece, era nevoie de 234 de voturi pentru.

Votul, secret, cu bile, a început în jurul orei 17, după o serie de discuții în care actuala coaliție de guvernare a fost criticată de parlamentarii opoziției, împreună cu Marcel Ciolacu, liderul PSD, iar senatoarea Diana Șoșoacă a adus la tribuna din Parlament un sac negru, ca simbol al persoanelor decedate de Covid în timpul guvernării coaliției, după ce Ludovic Orban i-a tăiat microfonul pentru depășirea timpului alocat.

Premierul Florin Cîţu a declarat, în plenul Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că social-democraţii îl consideră “cel mai mare inamic al lor”, dar le-a transmis că nu vor scăpa de el deoarece “a tranşat” alegerile din interiorul PNL.

12.12.2019. 13.05.2020. Vă aduceţi aminte ce reprezintă aceste date? Două moţiuni simple depuse împotriva mea de PSD. Să nu mai amintim nenumărate interpelări, chemări la Ora prim-ministrului, Ora Guvernului şi aşa mai departe. Românii au înţeles deja concluzia acestor tertipuri PSD-iste. Social-democraţii văd în mine cel mai mare inamic al lor, o ameninţare. Şi o vedem şi în această moţiune de astăzi. De ce? Pentru că sunt singurul care s-a opus sistematic şi vehement oricărei colaborări, de orice formă, cu PSD. Toţi românii trebuie să ştie că niciodată nu voi face compromisuri, dar mai ales când vine vorba de PSD. Ştiţi deja ce fel de politician sunt. Şi ştiţi că niciodată, dar niciodată nu aş susţine, nici măcar în glumă, să dau jos propriul Guvern ca apoi să fac guvernare cu PSD. Am intrat în politică fiind liberal convins şi voi respecta până la capăt principiile şi valorile liberale. Domnilor de la PSD, degeaba speraţi. Vă minţiţi singuri. După 25 septembrie va fi şi mai rău pentru dvs. Am tranşat alegerile din PNL, de cine vă e cel mai frică nu scăpaţi”, a afirmat Florin Cîţut, potrivit Agerpres.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut, marţi, premierului Florin Cîţu ‘să revină pe pământ’ şi să oprească “sarabanda împrumuturilor” pentru a nu mai crea alte “generaţii de sacrificiu”.

Domnule Orban, aţi pierdut alegerile din nou. Oricât le-aţi învârti, 17 este mai mare decât 15, aşa cum PSD este mai bun decât toată coaliţia voastră de pierzători. Domnule Orban, au şi colegii dumneavoastră dreptate să vă ceară demisia. Câte alegeri trebuie să pierdeţi ca să plecaţi? Dar avem şi noi dreptate. (…) Domnule Barna, mă adresez doar dumneavoastră, pentru că domnul Cioloş este în căutarea bărbatului care naşte. După ziua de duminică vă cred că nu mai ştiţi cum vă cheamă nici măcar cu buletinul, dar fiţi optimist, aveţi un potenţial real de creştere, ca şi colegul Ghinea zero, doar zero vă desparte de infinitul de până la cer. Domnule Cîţu, mai aveţi tupeul să staţi cocoţat acolo şi să le spuneţi românilor cât de bine o duc? Cât de bine le este copiilor fără alocaţii mărite, cât de bine o duc pensionarii fără majorarea pensiilor? Să le spuneţi milioanelor de români plătiţi cu salariul minim cât de bine trăiesc cu doi lei în plus pe zi. (…) Domnule Cîţu, aroganţa nu vă ajută la nimic, dimpotrivă, uitaţi-vă în istoria colegilor al cărui preşedinte vreţi să fiţi, toată gaşca de pedelişti care sunt în spatele dumneavoastră au plesnit de aroganţă şi au pierdut. Reveniţi pe pământ, opriţi sarabanda împrumuturilor. Ajung atâtea generaţii de sacrificiu. Nu mai creaţi altele”, a spus Ciolacu în plenul reunit al Parlamentului la dezbaterea moţiunii de cenzură.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook