Națiunile NATO sunt unite în susținerea poziției alianței de a nu stabili o zonă de interdicție aeriană în Ucraina, în ciuda apelurilor repetate ale președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat șeful organizației nord-atlantice, potrivit CNN.

Nu va exista “nicio desfășurare de capacități aeriene sau terestre în Ucraina și aceasta este poziția unitară a aliaților noștri”, a declarat miercuri șeful NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferințe de presă la Bruxelles.

Miniștrii au discutat această problemă la o reuniune a miniștrilor de externe care a avut loc marți, a declarat secretarul general, adăugând că alianța este ferm hotărâtă să nu escaladeze războiul cu Rusia.

“Vedem distrugeri, vedem suferință umană în Ucraina, dar acest lucru poate deveni și mai rău dacă NATO a luat măsuri care să transforme de fapt acest lucru într-un război în toată regula între NATO și Rusia”, a spus el.

Președintele SUA, Joe Biden, urmează să călătorească în Europa săptămâna viitoare pentru a participa la un summit NATO pe 24 martie și se va alătura, de asemenea, unei reuniuni a Consiliului European, a declarat marți secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…