Negocierile dintre Rusia și Ucraina urmează să fie reluate personal la Istanbul, a declarat luni ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în cadrul unei conferințe de presă.

“Aceste negocieri sunt în curs de desfășurare. Ele vor fi reluate mâine și poimâine la Istanbul, în persoană, după o serie de videoconferințe”, a declarat Lavrov.

“Și suntem interesați ca aceste negocieri să aducă un rezultat și ca acest rezultat să ne atingă obiectivele noastre fundamentale”, a mai spus el.

“Faptul că s-a decis continuarea negocierilor în persoană este important”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în timpul unei convorbiri cu jurnaliștii.

Primele trei runde de discuții între delegațiile ucraineană și rusă au avut loc în persoană în Belarus, la 28 februarie, 3 martie și 7 martie, ulterior delegațiile au continuat să lucreze la propunerile de pace prin legătură video.

La 10 martie, miniștrii afacerilor externe ai Ucrainei și Rusiei, Dmitro Kuleba și Serghei Lavrov, s-au întâlnit în Antalya, Turcia.

Președinții Turciei și Rusiei au convenit ca o nouă reuniune a delegațiilor ucraineană și rusă să aibă loc la 29 martie la Istanbul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…