Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a respins în termeni duri criticile formulate de oficiali din Statele Unite privind modul în care guvernul său gestionează conflictul din Fâșia Gaza.

Liderul majorității din Senatul SUA, Chuck Schumer, a cerut recent organizarea de noi alegeri în Israel, argumentând că Netanyahu și-a pierdut direcția. De asemenea, președintele Joe Biden a acuzat guvernul israelian că prin pierderile masive de vieți omenești în rândul civililor din Gaza subminează interesele de securitate ale statului evreu.

Netanyahu a respins aceste critici ca fiind nefondate și inoportune. El a subliniat că Israelul nu ar fi cerut niciodată organizarea de noi alegeri în Statele Unite după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001. “Nu suntem o țară bananieră. Poporul israelian va decide când vor avea loc alegeri și pe cine va alege, nu este ceva ce ni se va impune din exterior”, a declarat Netanyahu pentru postul de televiziune Fox News.

Întrebat de CNN dacă este dispus să convoace alegeri după încheierea operațiunilor militare din Gaza, Netanyahu a răspuns ambiguu, subliniind că este o decizie ce ține de suveranitatea poporului israelian. El a insistat totodată asupra determinării guvernului său de a continua ofensiva militară împotriva Hamas în Rafah și în alte zone din Fașia Gaza.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…