Televiziunea de stat nord-coreeană a difuzat vineri după-amiază o înregistrare video bizară în care prezintă cea mai recentă rachetă balistică intercontinentală cu capacitate nucleară a țării.

Presa de stat a declarat vineri că liderul Kim Jong-un a ghidat direct testul Hwasong-17 – un “nou tip” de rachetă balistică intercontinentală care este cea mai mare rachetă nord-coreeană de până acum. El a declarat că Nordul va continua să dezvolte un “mijloc de descurajare a războiului nuclear”, pregătindu-se în același timp pentru o “confruntare de lungă durată” cu SUA.

Segmentul video, raportat pentru prima dată de NK News, îl prezintă pe dictatorul Kim Jong Un, îmbrăcat ca un erou de acțiune din anii 1980, cu jachetă de bombardier și ochelari de soare. O mare parte a videoclipului este filmată cu încetinitorul, cu Kim mergând în fața noii rachete, arătând în diferite direcții și uitându-se la ceas în timp ce montajele rapide se accelerează.

Apoi, unul dintre asistenții lui Kim strigă “Foc!” cu încetinitorul, înainte ca o succesiune rapidă de imagini să arate un alt soldat fluturând un steag, iar apoi pe ceilalți adunați în remorca de comandă țipând în timp ce unul dintre ei apasă butonul de lansare.

Înregistrarea televizată a lansării rachetei a stârnit meme-uri și remixuri online care îl numesc pe Kim “Top Kim Jong Un” sau care se referă la videoclip ca fiind “Phenian Style”.

Anterior, Kim și-a găsit faima virală atunci când a urcat pe un cal alb pe pantele înzăpezite ale celui mai sacru munte din Coreea de Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…