Norvegia a raportat 23 de persoane în vârstă care au murit la câteva zile de la administrarea vaccinului Pfizer COVID-19, 13 dintre aceste decese au fost legate de „efecte secundare”. Toți cei care au suferit presupuse efecte secundare erau cazati la cămine de bătrâni, cu vârste de cel puțin 80 de ani.

În ciuda deceselor, oficialii din domeniul sănătății nu și-au exprimat îngrijorarea, ci în schimb intenționează să își adapteze orientările cu privire la cine ar trebui să primească vaccinul.

Steinar Madsen, director medical la Agenția Norvegiană pentru Medicamente, a declarat: „Este destul de clar că aceste vaccinuri prezintă un risc foarte mic, cu o mică excepție pentru cei mai fragili pacienți.

„Medicii trebuie să ia în considerare acum cine ar trebui să fie vaccinați.

„Cei care sunt foarte fragili și la sfârșitul vieții pot fi vaccinați după o evaluare individuală.”

Firma farmaceutică Pfizer – al cărei vaccin este distribuit și în Romania- a declarat că este „conștientă de decesele raportate”.

O purtătoare de cuvânt a companiei a declarat: „Autoritățile norvegiene au acordat prioritate imunizării rezidenților din caminele de batrani, dintre care majoritatea sunt foarte vârstnici, cu afecțiuni medicale subiacente și unii bolnavi în fază terminală.

„(Agenția Norvegiană de Medicină confirmă) numărul incidentelor de până acum nu este alarmant și în conformitate cu așteptările.

„Toate decesele raportate vor fi evaluate cu atenție de către (agenție) pentru a determina dacă aceste incidente sunt legate de vaccin.

Guvernul norvegian va lua în considerare și ajustarea instrucțiunilor de vaccinare pentru a lua în considerare mai mult sănătatea pacienților. “

Pe lângă cei care au murit, nouă au suferit reacții adverse grave, inclusiv reacții alergice, disconfort puternic și febră severă.

Șapte au avut unele mai puțin grave, cum ar fi durerea la locul injectării.

Norvegia a raportat până acum peste 57.000 de cazuri și 500 de decese legate de coronavirus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia a declarat victoria în orașul Mariupol, după ce ultimii apărători aflați în uzina Azovstal au depus armele

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, i-a raportat președintelui Vladimir Putin “eliberarea…