Poliția din Noua Zeelandă a împușcat vineri și a ucis un „extremist violent”, cunoscut de poliție, a spus premierul Jacinda Ardern, după ce a înjunghiat și rănit cel puțin șase persoane într-un supermarket din orașul Auckland.

„Un extremist violent a întreprins un atac terorist asupra neocelandezilor nevinovați”, a declarat Ardern într-un briefing.

Ardern a spus că bărbatul, un cetățean din Sri Lanka care a sosit în Noua Zeelandă în 2011 și se afla pe o listă de supraveghere a terorismului, a intrat într-un centru comercial din suburbia Auckland, a luat un cuțit de pe un raft și a început să înjunghie oameni.

Bărbatul a fost ucis în decurs de 60 de secunde de la începerea atacului, a spus ea, adăugând că a fost inspirat de grupul Stat Islamic (IS).

Ea a spus că șase persoane au fost rănite, trei în mod critic, înainte ca poliția care îl monitoriza să deschidă focul în 60 de secunde de la începerea atacului.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost disprețuitor, a fost urât, a fost greșit”, a spus Ardern, adăugând că nu era reprezentativ pentru nicio credință sau comunitate.

Ardern a spus că este limitată la ceea ce ar putea spune public despre bărbatul, care se afla sub supraveghere din 2016, pentru că el a făcut obiectul unor ordine de suprimare a instanțelor.

Comisarul de poliție Andrew Coster a declarat că autoritățile au încredere că bărbatul acționează singur și că nu există un pericol suplimentar pentru comunitate.

Un videoclip postat pe rețelele sociale a arătat cumpărătorii din supermarketul New Lynn la scurt timp după ce atacatorul a lovit.

„E cineva aici cu un cuțit … are un cuțit”, se poate auzi o femeie spunând. – Cineva a fost înjunghiat.

Dintre cele șase persoane rănite, trei se aflau în stare critică, una în stare gravă și alta în stare moderată, a declarat serviciul de ambulanță St John într-o declarație adresată Reuters.

Martorii au declarat reporterilor în fața mall-ului că au văzut mai multe persoane întinse pe podea cu răni înjunghiate. Alții au spus că au auzit focuri de armă în timp ce fugeau din supermarket.

Videoclipurile postate online mai devreme arătau cumpărătorii panicați care fugeau din mall și căutau acoperire.

Noua Zeelandă este în alertă pentru atacuri de când un om armat a ucis 51 de persoane la două moschei din orașul Christchurch pe 15 martie 2019.

În mai, patru persoane au fost înjunghiate într-un supermarket din Dunedin, pe insula de sud a Noii Zeelande.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

SUA resping cererea Rusiei de a bloca aderarea Ucrainei la NATO

SUA au respins cererea Rusiei de a exclude Ucraina din NATO, pe…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…