Ucraina ar trebui să poată adera la NATO de îndată ce războiul se va încheia, a declarat pentru BBC noul președinte ales al Cehiei, Petr Pavel.

Generalul NATO în retragere a declarat într-un interviu că Ucraina ar fi “pregătită din punct de vedere moral și practic” să devină parte a alianței odată ce conflictul se va încheia.

Pavel a susținut, de asemenea, faptul că Occidentul furnizează arme Ucrainei, spunând: “Sunt mândru că țara mea a fost una dintre primele care a oferit Ucrainei un ajutor militar semnificativ. Probabil că foarte puțini oameni și-ar putea imagina că țările occidentale ar fi dispuse să furnizeze Ucrainei tancuri de luptă principale moderne, artilerie cu rază lungă de acțiune sau sisteme antiaeriene”.

Cu toate acestea, el a observat că, în fața resurselor Rusiei, “vedem că încă nu este suficient”.

“Nu avem alternativă”, a spus Pavel. “Dacă lăsăm Ucraina fără asistență, cel mai probabil ei ar pierde acest război. Iar dacă ei pierd – pierdem cu toții”, a declarat Pavel.

Președintele ales Pavel a mai spus că el și alți lideri europeni au datoria de a explica populațiilor lor sceptice – și în multe cazuri speriate – care este sensul ajutorului acordat Ucrainei.

“Orașele noastre nu sunt distruse de artileria și rachetele rusești. Dar viitorul nostru ar putea fi distrus dacă nu sprijinim Ucraina pentru a pune capăt cu succes acestui conflict.”

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…