Tenismenul Novak Djokovic a recunoscut că au existat greșeli în formularele sale de imigrare și că s-a întâlnit cu un jurnalist, deși a fost depistat pozitiv la Covid, în timp ce Australia se gândește să-l deporteze.

Djokovic a făcut aceste recunoașteri într-o postare pe Instagram pentru a clarifica “dezinformările în curs de desfășurare” cu privire la mișcările sale.

Numărul unu în tenisul masculin speră să joace la Australian Open săptămâna viitoare.

Dar participarea sa a fost umbrită de o dispută legată de viza sa.

Lui Djokovic, care nu este vaccinat, i-a fost revocată viza pe 6 ianuarie, la scurt timp după ce a ajuns în Australia, pe fondul unor întrebări legate de scutirea de vaccin care i-a permis intrarea în țară.

Luni, însă, un judecător a anulat decizia și a ordonat eliberarea jucătorului din detenție.

Dar guvernul nu a exclus posibilitatea de a lua măsuri suplimentare – și există posibilitatea ca ministrul imigrației din țară să-i anuleze viza pentru a doua oară cu doar câteva zile înainte de începerea turneului.

Djokovic speră să își apere titlul la Australian Open săptămâna viitoare. Dacă va câștiga titlul – al 21-lea său Grand Slam – va deveni cel mai de succes jucător de tenis masculin din istorie.

În postarea sa de pe Instagram, Djokovic a spus că a mers mai departe cu interviul, acordat publicației franceze L’Equipe, pentru că “nu a vrut să îl dezamăgească pe jurnalist”.

“[M-am asigurat] că mă distanțez din punct de vedere social și am purtat o mască, cu excepția momentului în care mi se făcea o fotografie”, a spus el.

L’Equipe a confirmat într-un articol că tensimenul a purtat o mască tot timpul, chiar și atunci când reporterul lor i-a cerut să o scoată timp de cinci minute.

Jurnalistul, Franck Ramella, a declarat că i s-a spus să nu-l întrebe pe Djokovic despre statutul său de vaccinare sau despre viitorul Australian Open, așa că “prin urmare, nu l-a întrebat dacă s-a gândit să facă un test”.

“Chiar dacă am fi întrebat, care ar fi fost rostul?”. a scris Ramella.

Djokovic a recunoscut, de asemenea, că a făcut o declarație falsă pe formularul de călătorie înainte de a intra în Australia.

El a declarat că agentul său a făcut o greșeală atunci când a completat o secțiune a formularului care se referea la istoricul său recent de călătorie. Formularul menționa că nu a călătorit în cele 14 zile anterioare sosirii sale în Australia.

Însă, potrivit unor rapoarte recente, bărbatul de 34 de ani ar fi călătorit în Serbia și apoi în Spania înainte de călătorie.

“Agentul meu își cere sincer scuze pentru greșeala administrativă de a bifa căsuța incorectă”, a scris el. “Aceasta a fost o eroare umană și cu siguranță nu a fost deliberată”.

“Echipa mea a furnizat informații suplimentare guvernului australian pentru a clarifica această chestiune”, a adăugat el.

Forțele de frontieră australiene, oficialii din domeniul imigrației din această țară, au declarat marți că investighează dacă a făcut o “declarație falsă” – ceea ce ar fi un motiv de anulare a vizei.

Turneul profesionist masculin de tenis a cerut mai multă claritate în privința regulilor de intrare în Australia și a îndemnat jucătorii să se vaccineze.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…