Australia a transmis joi că îl va expulza pe numărul unu mondial al tenisului, Novak Djokovic, afirmând că sârbul nu a reușit să îndeplinească cerințele stricte de intrare în țară în caz de pandemie.

Djokovic nu a putut prezenta dovada vaccinării sau o scutire medicală atunci când a aterizat pentru a-și apăra coroana de la Australian Open, a declarat premierul conservator Scott Morrison.

“Regulile sunt reguli și nu există cazuri speciale”, a declarat Morrison după ce viza lui Djokovic a fost revocată și acesta a fost reținut pe aeroportul Tullamarine din Melbourne peste noapte.

Jucătorul de 34 de ani a refuzat să dezvăluie public statutul său vaccinal, dar și-a exprimat anterior opoziția față de a fi injectat. El a contractat Covidul cel puțin o dată.

În ciuda normelor stricte ale Australiei privind Covid și vaccinurile, el a zburat la Melbourne după ce a declarat pe rețelele de socializare că are o scutire pentru a juca la Australian Open, care începe pe 17 ianuarie.

Toți participanții la primul Grand Slam din 2022 trebuie să fie vaccinați împotriva Covid-19 sau să aibă o scutire medicală, care este acordată numai după evaluarea a două comisii de experți independenți.

Polițiștii de frontieră australieni l-au interogat pe starul sportiv și i-au revocat viza, invocând faptul că nu a reușit să “furnizeze dovezi adecvate pentru a îndeplini cerințele de intrare”.

Djokovic a fost reținut la aeroport peste noapte și, în cele din urmă, a fost mutat într-o instituție guvernamentală nedeclarată, în așteptarea deportării.

Surse juridice au declarat pentru AFP că ordinul de expulzare a fost programat pentru imediat după prânz, ora locală (01:00 GMT), dar o amânare pare probabilă în așteptarea unui posibil apel al lui Djokovic.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…