Coreea de Nord a raportat joi încă 262 270 de cazuri de persoane cu simptome suspecte de COVID-19, în timp ce numărul total de cazuri se apropie de 2 milioane – la o săptămână după ce țara a recunoscut epidemia și s-a străduit să încetinească rata de infectare, în ciuda lipsei de resurse de asistență medicală.

Sediul central anti-virus al Coreei de Nord a raportat un singur deces în cele 24 de ore de miercuri până la ora 18:00, ceea ce a dus bilanțul la 63 de decese, despre care experții au spus că este anormal de mic în comparație cu numărul suspectat de infecții.

Agenția oficială de știri Korean Central News Agency a raportat că peste 1,98 milioane de persoane s-au îmbolnăvit cu simptome febrile de la sfârșitul lunii aprilie, despre care se crede că ar fi în cea mai mare parte infecții cu varianta omicron, deși țara a confirmat doar un număr mic de cazuri de infecție din cauza lipsei de teste. Cel puțin 740.160 de persoane se află în carantină, a anunțat agenția de presă.

După ce s-a străduit să țină virusul departe de țară timp de doi ani și jumătate, Coreea de Nord a recunoscut primele sale infecții cu COVID-19 joia trecută, afirmând că testele efectuate la un număr nespecificat de persoane din capitala Phenian au arătat că acestea au fost infectate cu varianta omicron.

Kim a calificat epidemia drept o “mare tulburare” și a impus ceea ce țara a descris ca fiind măsuri preventive maxime, care au restricționat strict circulația persoanelor și a proviziilor între orașe și regiuni.

El a mobilizat peste 1 milion de lucrători pentru a găsi și pune în carantină persoanele cu febră și alte simptome suspecte de COVID-19. Mii de soldați au primit ordin să ajute la transportul medicamentelor în capitala nord-coreeană.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *