O bacterie rară și mortală se răspândește rapid în Japonia, stârnind alarma în rândul autorităților sanitare. Boala, cunoscută sub numele de sindromul de șoc toxic streptococic (STSS), a fost deja raportată la 977 de persoane până la data de 2 iunie a acestui an, depășind recordul anterior de 941 de cazuri raportate pentru tot anul 2023.

STSS este cauzată de bacteria Streptococcus din grupul A, care poate produce toxine care atacă țesuturile moi ale organismului. Boala poate progresa rapid, ducând uneori la deces în 48 de ore dacă nu este tratată rapid și agresiv.

Experții atribuie creșterea bruscă a numărului de cazuri de STSS la relaxarea restricțiilor COVID-19 în Japonia, care anterior au ajutat la suprimarea răspândirii altor boli infecțioase. Odată cu reducerea măsurilor de protecție, bacteria a găsit mai multe oportunități de a se răspândi în rândul populației.

“Spălatul pe mâini este foarte important pentru prevenire”, a declarat Makoto Ohnishi, profesor la Institutul Național de Boli Infecțioase. “Oamenii ar trebui să fie vigilenți cu privire la orice infecții ale pielii sau simptome asemănătoare gripei care se agravează rapid și să solicite imediat asistență medicală.”

Guvernul japonez a mobilizat resurse pentru a face față epidemiei, inclusiv o supraveghere sporită a bolii și campanii de sensibilizare a publicului. Cu toate acestea, natura extrem de virulentă a STSS prezintă provocări semnificative în ceea ce privește limitarea răspândirii sale.

Oficialii din domeniul sănătății avertizează că situația s-ar putea înrăutăți dacă măsurile de precauție nu sunt respectate cu strictețe. Aceștia îndeamnă populația să mențină o bună igienă, să monitorizeze orice simptome suspecte și să raporteze imediat orice caz suspect autorităților medicale.

Alte știri:  Alianța de extremă dreapta "Patrioții pentru Europa" devine a treia forță în Parlamentul European
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…