Un angajat al unei agenții de sănătate canadiene a dezvăluit o boală neurologică misterioasă care a uimit experții medicali, dar care este minimalizată de autorități.

The Guardian a relatat că un lucrător de la Vitalite Health Network, una dintre cele două autorități sanitare din New Brunswick, a declarat că un număr tot mai mare de pacienți tineri și sănătoși prezintă simptome precum insomnie, pierdere în greutate, dificultăți de gândire, halucinații și mobilitate limitată.

În timp ce cifra oficială a cazurilor suspecte ar fi de 48, o serie de surse sugerează că ar putea fi vorba de peste 150 de cazuri. Oamenii de știință de la agenția de sănătate publică au speculat că neurotoxina de mediu beta-Methylamino-L-alanine (BMAA) ar putea fi în joc, dar guvernul nu a ordonat efectuarea de teste în masă, ceea ce unii cred că se datorează unor motive politice.

Un studiu a descoperit concentrații ridicate de BMAA în homari, pilonul economiilor multor comunități de coastă din provincie. Familiile pacienților care suferă de simptome inexplicabile au declarat că reticența provinciei de a investiga factorii de mediu din spatele clusterului este inexplicabilă și suspectă.

Posibilitatea unui factor declanșator de mediu în spatele bolii a fost acreditată de cazurile în care două persoane aflate în contact strâns una cu cealaltă au dezvoltat ambele simptome. Un exemplu a implicat un bărbat care a prezentat ataxie și demență înainte ca soția și îngrijitoarea sa să înceapă brusc să sufere și ele de demență, precum și de slăbire musculară și halucinații.

Experții familiarizați cu aceste evenimente sunt deosebit de îngrijorați, deoarece este rar ca bolile neurologice să afecteze tinerii. The Guardian a scris că se așteaptă ca New Brunswick să declare unele cazuri ca fiind “diagnosticate greșit” în cursul acestei luni, în timp ce specialiștii medicali din provincie continuă să facă presiuni pentru continuarea investigațiilor privind această misterioasă boală.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…