Un angajat al unei agenții de sănătate canadiene a dezvăluit o boală neurologică misterioasă care a uimit experții medicali, dar care este minimalizată de autorități.

The Guardian a relatat că un lucrător de la Vitalite Health Network, una dintre cele două autorități sanitare din New Brunswick, a declarat că un număr tot mai mare de pacienți tineri și sănătoși prezintă simptome precum insomnie, pierdere în greutate, dificultăți de gândire, halucinații și mobilitate limitată.

În timp ce cifra oficială a cazurilor suspecte ar fi de 48, o serie de surse sugerează că ar putea fi vorba de peste 150 de cazuri. Oamenii de știință de la agenția de sănătate publică au speculat că neurotoxina de mediu beta-Methylamino-L-alanine (BMAA) ar putea fi în joc, dar guvernul nu a ordonat efectuarea de teste în masă, ceea ce unii cred că se datorează unor motive politice.

Un studiu a descoperit concentrații ridicate de BMAA în homari, pilonul economiilor multor comunități de coastă din provincie. Familiile pacienților care suferă de simptome inexplicabile au declarat că reticența provinciei de a investiga factorii de mediu din spatele clusterului este inexplicabilă și suspectă.

Posibilitatea unui factor declanșator de mediu în spatele bolii a fost acreditată de cazurile în care două persoane aflate în contact strâns una cu cealaltă au dezvoltat ambele simptome. Un exemplu a implicat un bărbat care a prezentat ataxie și demență înainte ca soția și îngrijitoarea sa să înceapă brusc să sufere și ele de demență, precum și de slăbire musculară și halucinații.

Experții familiarizați cu aceste evenimente sunt deosebit de îngrijorați, deoarece este rar ca bolile neurologice să afecteze tinerii. The Guardian a scris că se așteaptă ca New Brunswick să declare unele cazuri ca fiind “diagnosticate greșit” în cursul acestei luni, în timp ce specialiștii medicali din provincie continuă să facă presiuni pentru continuarea investigațiilor privind această misterioasă boală.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Cod Galben de precipitații mixte și polei în 4 județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 7 decembrie, un cod galben…

Taylor Swift a fost desemnată persoana anului de către Time Magazine

Vedeta pop Taylor Swift a fost desemnată Persoana Anului de către revista…

Sondaj INSCOP: Mircea Geoană favorit pentru alegerile prezidențiale din 2024

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de INSCOP Research la…

Putin a sosit în Orientul Mijlociu flancat de patru avioane de luptă rusești

Președintele rus Vladimir Putin a întreprins o călătorie diplomatică în Emiratele Arabe…

Guyana face apel la SUA și la ONU în timp ce Maduro merge mai departe cu anexarea regiunii Essequibo

Disputa teritorială de lungă durată dintre Venezuela și Guyana s-a intensificat în…

Soldați ruși inculpați penal în SUA pentru torturarea unui cetățean american în Ucraina

Departamentul de Justiție al SUA a depus acuzații de crime de război…

Fost deputat ucrainean prorus, împușcat mortal în Moscova

Un fost deputat ucrainean, considerat de Kiev ca fiind un trădător, a…