IosBio – cu sediul în Sussex, Anglia – a găsit o modalitate de a concepe un vaccin care nu necesită o injecție, dar poate fi administrat pe cale orală, într-o revelație uimitoare în lupta împotriva coronavirusului.

În colaborare cu firma californiană ImmunityBio, compania testează în prezent tehnologia în cadrul studiilor clinice.

Testele inițiale efectuate pe maimuțe au demonstrat deja succesul, deoarece pilula s-a dovedit extrem de eficientă în imunizarea lor.

O versiune sub forma de vaccin a fost, de asemenea, dezvoltată de IosBio și a avansat la faza a doua de studii clinice.

Pilula anti-Covid va fi supusă testelor umane în America luna aceasta, în timp ce ImmunityBio solicită aprobarea pentru a începe studiile și în Marea Britanie.

Vor dura luni de zile pentru ca studiile să fie efectuate și apoi aprobate de autoritățile de reglementare – este inca prea devreme in aceasta etapa pentru a fi declarat un succes garantat.

Dacă va fi aprobat, ar putea însă transforma radical lupta globală împotriva pandemiei coronavirusului. Pastilele sunt mult mai ușor de transportat, depozitat și administrat decât vaccinurile administrate prin intepatura, astfel încât lansarea vaccinului ar putea deveni incredibil de eficientă.

Wayne Channon, director executiv IosBio, a declarat: „Cu capsula noastră nu veți avea nevoie de profesioniști din domeniul medical pentru a administra medicamentul, puteți trimite acest lucru prin curier și veți vaccina pe toată lumea până sâmbătă”.

Noua tehnologie se numește Ora Pro. Pastilele sunt create pentru a rezista la 50C, permițându-le să curățe stomacul și să rămână intacte suficient timp pentru a fi absorbite direct în membranele mucoase.

„ Covid loveste in celulele mucoasei tale”, a spus directorul IosBio.

” Tabletele noastre merg direct în celulele mucoasei pentru a provoca imunitatea mucoasei, așa că am lovit virusul acolo unde este.

“Când prindeți acest virus, îl respirați sau îl înghițiți, iar 80% din celulele sistemului imunitar sunt mucoase, așa că ne adresăm direct acestui lucru. Cred că aceasta va fi o nouă paradigmă în vaccinare”

Între timp, ImmunityBio a primit drepturi exclusive pentru OraPro în baza acordului de licențiere. Redevențele vor fi acordate IosBio pe baza vânzărilor sale globale, în cazul în care vaccinul pilulă va fi aprobat.

„Rezultatele studiului primat non-uman au fost remarcabile pentru administrarea orală și cred că aceasta este strategia corectă”, a declarat Wayne Channon.

IosBio este o companie privată cu un grup restrâns de acționari independenți. Wayne Channon, împreună cu alti doi finanatatori, dețin o cotă de control de peste 50% din companie.

Pana in prezent, compania a strâns 20 de milioane de lire sterline pentru investiții de la înființarea sa în 2005.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Consilier local PMP Năvodari, condamnat pentru fraude informatice, numit sef la digitalizare în Primăria Năvodari

În orașul Năvodari imposibilul devine posibil și invers. Aici, primarul PSD Florin…

Turcia a publicat cererile oficiale pentru aderarea Suediei și Finlandei la NATO

Turcia a întocmit o listă de cerințe care trebuie îndeplinite înainte de…

Peskov, despre diplomatul rus care a demisionat din ministerul de Externe: “Nu mai este cu noi”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marți că diplomatul…

Percheziții la domiciliul lui Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova

Procurorii moldoveni au descins la domiciliul fostului președinte al Republicii Moldova Igor…