O delegație guvernamentală chineză a primit interdicție de a participa la ceremonia de înmormântare a reginei Elisabeta a II-a, potrivit BBC.

Se pare că președintele Camerei Comunelor, Sir Lindsay Hoyle, a refuzat o cerere de acces la Westminster Hall din cauza sancțiunilor impuse de China împotriva a șapte parlamentari britanici.

Biroul președintelui Camerei a declarat pentru BBC că nu comentează chestiuni de securitate.

Un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a declarat că nu a văzut rapoartele despre interdicție, care au apărut pentru prima dată pe site-ul Politico.

“În calitate de gazdă, Marea Britanie este cu siguranță familiarizată cu protocoalele diplomatice și cu manierele adecvate de primire a oaspeților”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning.

Anul trecut, China a impus interdicții de călătorie și înghețarea activelor pentru nouă britanici – inclusiv șapte parlamentari – pentru că au acuzat Beijingul de maltratarea musulmanilor uiguri.

Acest lucru a dus la interzicerea accesului ambasadorului Chinei în Marea Britanie în Parlament – o măsură care a fost extinsă acum la o delegație care dorea să-și prezinte omagiile la mormântul reginei Elisabeta.

Relațiile dintre Marea Britanie și China sunt deja tensionate și este puțin probabil ca această interdicție să ajute.

Cu toate acestea, se așteaptă ca vicepreședintele Chinei, Wang Qishan, să participe la funeraliile de stat de luni, care vor avea loc peste drum de Parlament, la Westminster Abbey.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.