Trei militari de la Centrul 13 Comunicații și Informatică “Colonel Gheorghe Vișata” din București au fost răniți miercuri, 15 februarie, în timpul unui exercițiu de antrenament, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 9:30, în poligonul de tragere de la Cățelu, unde militarii executau o aprindere pirotehnică a unei încărcături explozive (TNT).

Personalul medical aflat la fața locului a acordat imediat primul ajutor celor trei militari răniți , înainte ca aceștia să fie transportați de urgență la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Carol Davila” pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Militarul cu rănile cele mai grave a suferit multiple leziuni la nivelul membrelor superioare și al capului și este supus în prezent unor proceduri chirurgicale și tratamente medicale complexe. La momentul transmiterii comunicatului de presă, starea lui era considerată stabilă, fără pericol imediat pentru viața acestuia.

Ceilalți doi militari sunt în afara oricărui pericol, fiind în evaluarea echipelor medicale. Ofițerul prezintă escoriații, plăgi la membre și tulburări de vedere, iar celălalt soldat, care a solicitat evacuarea către spital după aproximativ două ore de la producerea incidentului, prezintă escoriații la nivelul membrelor.

Conducerea unității a informat imediat Parchetul Militar București și a înființat o comisie de anchetă pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs incidentul.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Indignare față de o înregistrare video din Ierusalim în care evreii ultraortodocși scuipă un grup de creștini

O înregistrare video tulburătoare care arată evreii ultraortodocși scuipând pe jos lângă…

Șefa IPJ Constanța, despre moartea tinerei DJ Lalla: Luăm în calcul fie un act suicidar, fie un accident

Șefa Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, comisar șef Mădălina-Sorina Vlangăr, a declarat…

Cel puțin 21 de morți după ce un autocar s-a prăbușit de pe un pasaj rutier lângă Veneția

Un accident mortal de autobuz s-a produs ieri seară în apropiere de…

Azerbaidjanul a arestat mai mulți foști lideri separatiști de top din Nagorno-Karabah

Azerbaidjanul a arestat mai mulți foști lideri din Nagorno-Karabah după ce a…

Florența interzice închirierile pe termen scurt în centrul istoric

Orașul Florența, cunoscut în întreaga lume pentru arta și arhitectura renascentistă, a…