O femeie din Mali a născut nouă bebeluși simultan – după ce aștepta șapte, potrivit ministrului sănătății din Mali și clinicii marocane unde s-au născut bebelușii.

Pare a fi prima femeie care a născut simultan nouă bebeluși supraviețuitori.

Cele cinci fete și patru băieți, precum și mama lor, „sunt bine”, a declarat ministrul sănătății din Mali într-un comunicat.

Mama, Halima Cisse, în vârstă de 25 de ani, a născut bebelușii prin operație cezariană marți în Maroc, după ce a fost trimisă acolo pentru îngrijiri speciale, a anunțat oficialul de sănătate din Mali.

Cisse aștepta șapte bebeluși. Medicii din Mali, sub ordinele guvernamentale, au trimis-o în Maroc pentru nașteri, deoarece spitalele din Mali, una dintre cele mai sărace țări din lume, sunt slab echipate pentru a oferi îngrijiri adecvate acestei sarcini multiple excepționale.

Directorul clinicii din Casablanca, Youssef Alaoui, a declarat pentru televiziunea de stat marocană că au fost contactați de medicii malieni în legătură cu acest caz cu o lună și jumătate în urmă. Nu așteptau nouă copii, a spus el.

Cisse a născut prematur la 30 de săptămâni și este acum în stare stabilă după sângerări abundente pentru care i s-a făcut o transfuzie de sânge, a spus el.

Cezariana a fost comandată după ce Cisse a avut „dureri la naștere”, a spus Alaoui, directorul clinicii. Bebelușii cântăresc între 500 de grame și un kilogram .

Cartea Recordurilor Mondiale Guinness a declarat într-un e-mail către AP, miercuri, că recordul său actual pentru majoritatea nașterilor vii simultan este de opt și că verifică nașterea din Maroc.

Yacoub Khalaf, profesor de medicină reproductivă la King’s College din Londra, a spus că astfel de nașteri ar fi extraordinar de improbabile fără un tratament de fertilitate și a menționat pericolele implicate de astfel de nașteri multiple.

Mama „avea un risc sever de a-și pierde uterul sau de a-și pierde viața”, a spus el. Copiii „ar putea suferi handicapuri fizice și mentale. Riscul de paralizie cerebrală este astronomic mai mare. ”

El a cerut o mai mare conștientizare la nivel mondial cu privire la monitorizarea tratamentelor de fertilitate și la riscurile și costurile de a avea atât de mulți copii prematuri la un moment dat.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…