Mossad-ul s-a aflat în spatele distrugerii uneia dintre cele mai sigure și mai importante instalații nucleare ale Iranului și au făcut acest lucru recrutând în secret o echipă de oameni de știință iranieni, relatează Jerusalem Post, citând un raport al Jewish Chronicle.

Potrivit raportului, până la 10 oameni de știință nucleari au fost de acord să ajute la distrugerea halei de la instalația nucleară Natanz în aprilie. Cu toate acestea, se pare că nu știau că făceau asta în numele Israelului, ci mai degrabă pentru alte grupuri dizidente. În cele din urmă, explozia a provocat distrugeri semnificative la centrala nucleară din Natanz.

Încă de la început, presa și oficialii iranieni au acuzat Israelul că se află în spatele incidentului, lucru despre care Israelul nu a comentat niciodată, în ciuda faptului că s-a referit inițial la acesta ca fiind un accident. Alții au mai speculat că SUA au fost într-un fel implicate
Cu toate acestea, conform JC, distrugerea centrifugelor Natanz a fost efectuată numai de Mossad și a fost în lucru de ani de zile.

Potrivit Jerusalem Post, explozibilul ar fi fost ascuns încă din 2019, iar o dronă înarmată a fost introdusă în secret bucată cu bucată pentru a lansa în cele din urmă rachete într-un alt loc din Karaj.
În general, raportul susține că trei operațiuni au fost planificate într-o perioadă de doar 18 luni. Aceasta a inclus munca a o mie de tehnicieni, spioni și agenți la sol.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…