Varianta Omicron pare să nu fie mai rea decât alte tulpini de coronavirus, au declarat pentru AFP oamenii de știință de top de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), avertizând în același timp că sunt necesare mai multe cercetări pentru a evalua severitatea acesteia.

Evaluările pline de speranță au venit pe măsură ce îngrijorarea globală a crescut cu privire la varianta puternic mutată, care a forțat zeci de națiuni să reimpună restricții la frontieră.

Deși este probabil mai transmisibil decât variantele anterioare, este, de asemenea, „foarte puțin probabil” ca Omicron să evite complet protecția împotriva vaccinurilor, a declarat șeful OMS pentru AFP marți (7 dec).

“Datele preliminare nu indică faptul că acestă variantă este mai severă. De fapt, în orice caz, direcția este către mai puțină severitate”, a spus directorul pentru urgențe al OMS, Michael Ryan, într-un interviu, insistând, deși, că este nevoie de mai multe cercetări.

Ryan a mai spus că nu există niciun semn că Omicron ar putea evita complet protecțiile oferite de vaccinurile COVID-19 existente.

„Avem vaccinuri extrem de eficiente care s-au dovedit eficace împotriva tuturor variantelor până acum, în ceea ce privește boala severă și spitalizarea… Nu există niciun motiv să ne așteptăm că nu va fi așa” pentru Omicron, a adăugat el, arătând datele inițiale. din Africa de Sud, unde tulpina a fost raportată pentru prima dată.

Cu toate acestea, Ryan a recunoscut că este posibil ca vaccinurile existente să se dovedească mai puțin eficiente împotriva Omicron, care numără mai mult de 30 de mutații pe proteina spike care punctează suprafața coronavirusului și îi permite să invadeze celulele.

Cel mai important om de știință din SUA, Anthony Fauci, a făcut ecou punctul de vedere al OMS, spunând că Omicron nu părea mai rău decât tulpinile anterioare, pe baza indicațiilor timpurii – și este posibil mai blând.

Noua variantă este „în mod clar foarte transmisibilă”, foarte probabil mai mult decât Delta, tulpina globală dominantă actuală, a declarat Fauci pentru AFP.

„Aproape sigur că nu este mai grav decât Delta”, a adăugat el. „Există o sugestie că ar putea fi chiar mai puțin severă”.

Dar el a remarcat că este important să nu suprainterpretăm aceste date, deoarece populațiile urmărite au o populație tânără. De asemenea, boala severă poate dura săptămâni pentru a se dezvolta.

„Atunci, pe măsură ce primim mai multe date despre infecții în restul lumii, ar putea dura mai mult să vedem care este nivelul de severitate.”

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…