Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că “principalul obiectiv” al Moscovei în Ucraina este acum “eliberarea” regiunii Donbas, un semn că Moscova ar putea trece la obiective mai limitate după ce s-a confruntat cu o rezistență acerbă a Ucrainei în prima lună de război.

“Principalele sarcini ale primei etape a operațiunii au fost finalizate. Potențialul de luptă al forțelor armate ucrainene a fost redus în mod semnificativ, ceea ce face posibilă concentrarea atenției noastre principale și a principalelor noastre eforturi asupra atingerii obiectivului principal – eliberarea Donbasului”, a declarat Șoigu, citat de agenția de știri de stat rusă Interfax.

Shoigu a mai afirmat că forțele aeriene ucrainene și sistemul de apărare aeriană au fost “practic distruse” și că Rusia controlează acum cerul.

Vinerea trecută, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a declarat, de asemenea, că prima fază a operațiunii sale militare a fost “în general” finalizată, precizând că țara se va concentra pe “eliberarea” regiunii ucrainene Luhansk și a regiunii Donețk, cunoscute împreună sub numele de Donbas.

Ministerul Apărării a publicat o înregistrare video care îl arată pe Serghei Șoigu, un aliat al președintelui Vladimir Putin, prezidând o reuniune privind bugetul de armament al Rusiei, după ce nu a mai fost văzut în public de două săptămâni.

Imaginile difuzate de televiziunea de stat nu sunt însoțite de nicio dată, dar Șoigu se referă la o reuniune a Ministerului de Finanțe despre care agențiile de presă rusești au relatat că a avut loc vineri.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.