Invazia președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina s-a împotmolit, în ciuda asalturilor zilnice pe care trupele sale le provoacă zilnic, a declarat miercuri cancelarul german Olaf Scholz, îndemnând Moscova să oprească “imediat” luptele.

“Ofensiva lui Putin este blocată în ciuda tuturor distrugerilor pe care le aduce zi de zi”, a declarat Scholz într-un discurs în fața parlamentului german.

Sancțiunile fără precedent impuse de partenerii occidentali funcționează și nu vor aduce decât pagube suplimentare economiei Rusiei, a avertizat liderul german.

“Dar acesta este doar începutul, multe dintre cele mai dure consecințe vor fi văzute abia în următoarele săptămâni”, a spus el, avertizând că se vor crea constant sancțiuni.

Putin “trebuie să audă adevărul” că războiul distruge nu numai Ucraina, “ci și viitorul Rusiei”.

Scholz a insistat că Germania este alături de Kiev, dar a declarat că nu va susține apelurile ca NATO să ajute la ridicarea unei zone de interdicție aeriană deasupra Ucrainei sau să trimită “trupe de menținere a păcii”.

“Oricât de dificil ar fi, nu vom ceda în această privință”, a spus el, adăugând că Germania nu ar risca un conflict militar direct cu Rusia, care dispune de arme nucleare.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.