Un înalt oficial al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) a susținut că există o legătură între vaccinul Oxford / AstraZeneca Covid și cheagurile de sânge.

Vorbind pentru ziarul italian Il Messaggero, Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinare la EMA, a declarat că este „clar că există o legătură cu vaccinul”, deși cauza este încă neclară.

El a spus că riscul de tromboză cerebrală, de coagulare a sângelui în creier, a fost mai mare în rândul persoanelor mai tinere, comparativ cu populația generală.

Șapte persoane au murit din cauza cheagurilor de sânge rare după ce au fost vaccinate în Marea Britanie, deși vârsta și condițiile lor de sănătate nu au fost dezvăluite.

Au existat 30 de cazuri de cheaguri de sânge legate de vaccin în Marea Britanie, din 18,1 milioane de persoane care au primit serul, a declarat Agenția de reglementare a medicamentelor și sănătății (MHRA).

Dr. June Raine, directorul executiv al MHRA, a declarat anterior: „Beneficiile vaccinului Covid-19 AstraZeneca în prevenirea infecției cu COVID-19 și complicațiile sale continuă să depășească orice riscuri, iar publicul ar trebui să continue să se vaccineze atunci când este invitat să facă acest lucru.

Unele țări, cum ar fi Germania, au restricționat acum utilizarea vaccinului Oxford / AstraZeneca în timp ce investigațiile continuă. Cu toate acestea, Agenției Europene pentru Medicamente și Organizația Mondială a Sănătății au spus că este sigur de utilizat.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…