De la începutul actualei runde de ostilități dintre Israel și Hamas, 42% dintre cei uciși în Gaza sunt femei și copii, potrivit cifrelor publicate vineri de Ministerul Palestinian al Sănătății din Gaza.

În urma violențelor din această săptămână, pe teritoriul palestinian au murit 119 oameni, inclusiv 31 de copii și 19 femei, iar 830 de persoane au fost rănite . Atacurile aeriene israeliene au lovit apartamente, au aruncat în aer mașinile și au prăbușit clădiri.

Artileria israeliană a lovit nordul Fâşiei Gaza vineri devreme în încercarea de a distruge o vastă rețea de tuneluri militante în interiorul teritoriului, potrivit armatei, aducând linia frontului mai aproape de zonele civile dense și deschizând calea pentru o potențială invazie terestră.

Israelul a adunat trupe de-a lungul frontierei și a chemat 9.000 de rezerviști după câteva zile de lupte cu gruparea militantă islamică Hamas, care controlează Gaza. Militanții palestinieni au lansat aproximativ 1.800 de rachete, iar armata a lansat peste 600 de atacuri aeriene, dărmnând cel puțin trei blocuri de apartamente.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram