Comisia pentru vaccinuri din Germania a declarat că vaccinul AstraZeneca nu ar trebui administrat persoanelor cu vârsta mai mare de 65 de ani, pe fondul unei dispute amare între Uniunea Europeană și producătorul de medicamente privind întârzierea aprovizionării.

Comitetul permanent pentru vaccinare (STIKO) de la Institutul Robert Koch (RKI) din Germania, principala autoritate de sănătate publică a țării, a constatat că există date insuficiente despre eficacitatea vaccinului, dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea din Oxford, pentru această grupă de vârstă, potrivit unei declarații a ministerului de interne joi.

“Datorită numărului redus de participanți la studiu în grupa de vârstă ≥ 65 de ani, nu se poate face nicio concluzie cu privire la eficacitatea și siguranța la vârstnici. Prin urmare, acest vaccin este recomandat în prezent de STIKO numai pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani”, a declarat grup a spus în recomandarea sa.

Răspunzând anunțului, un purtător de cuvânt al AstraZeneca a spus că „ultimele analize ale datelor studiilor clinice pentru vaccinul AstraZeneca / Oxford Covid-19 susțin eficacitatea la grupa de vârstă peste 65 de ani”. Compania așteaptă o decizie de reglementare a autorității de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Anunțul de joi al Ministerului German de Interne a venit pe fondul unei dispute în curs între Uniunea Europeană și AstraZeneca cu privire la întârzierile la livrarea către bloc a vaccinului său împotriva coronavirusului.

AstraZeneca a declarat că nu poate administra atâtea doze pe cât se aștepta UE, invocând probleme de producție. Dar Comisia Europeană, care a comandat vaccinul în numele statelor membre ale UE, spune că acest lucru este inacceptabil, iar AstraZeneca trebuie să găsească o modalitate de a crește productia.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, internat la psihiatrie după ce a fost prins de patru ori la volan în ultima lună, deși permisul îi fusese retras

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, se află în prezent internat…

Ciolacu spune că nu știe dacă vila renovată cu milioane de euro este destinată președintelui Iohannis

Marcel Ciolacua a anunțat că va solicita informații cu privire la o…

Peste 2 milioane de animale au murit în Mongolia din cauza vremii extreme

Iarna aceasta a fost mai severă decât de obicei în Mongolia, cu…

New York Times: CIA a construit 12 baze secrete de spionaj în Ucraina, purtând un război din umbră împotriva Rusiei din 2014

Publicația New York Times dezvăluie într-un articol nivelul de sprijin acordat de…

Sonda spațială Odiseu a trimis primele imagini de la aselenizarea sa pe Lună

Sonda americană Odiseu, dezvoltată de compania Intuitive Machines, a trimis primele imagini…

Parlamentul Ungariei aprobă cererea Suediei de aderare la NATO

Parlamentul Ungariei a votat luni pentru a ratifica cererea Suediei de a…