Comisia pentru vaccinuri din Germania a declarat că vaccinul AstraZeneca nu ar trebui administrat persoanelor cu vârsta mai mare de 65 de ani, pe fondul unei dispute amare între Uniunea Europeană și producătorul de medicamente privind întârzierea aprovizionării.

Comitetul permanent pentru vaccinare (STIKO) de la Institutul Robert Koch (RKI) din Germania, principala autoritate de sănătate publică a țării, a constatat că există date insuficiente despre eficacitatea vaccinului, dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea din Oxford, pentru această grupă de vârstă, potrivit unei declarații a ministerului de interne joi.

“Datorită numărului redus de participanți la studiu în grupa de vârstă ≥ 65 de ani, nu se poate face nicio concluzie cu privire la eficacitatea și siguranța la vârstnici. Prin urmare, acest vaccin este recomandat în prezent de STIKO numai pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani”, a declarat grup a spus în recomandarea sa.

Răspunzând anunțului, un purtător de cuvânt al AstraZeneca a spus că „ultimele analize ale datelor studiilor clinice pentru vaccinul AstraZeneca / Oxford Covid-19 susțin eficacitatea la grupa de vârstă peste 65 de ani”. Compania așteaptă o decizie de reglementare a autorității de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Anunțul de joi al Ministerului German de Interne a venit pe fondul unei dispute în curs între Uniunea Europeană și AstraZeneca cu privire la întârzierile la livrarea către bloc a vaccinului său împotriva coronavirusului.

AstraZeneca a declarat că nu poate administra atâtea doze pe cât se aștepta UE, invocând probleme de producție. Dar Comisia Europeană, care a comandat vaccinul în numele statelor membre ale UE, spune că acest lucru este inacceptabil, iar AstraZeneca trebuie să găsească o modalitate de a crește productia.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Trump este așteptat să se predea procurorului din Manhattan la începutul săptămânii viitoare, după ce a fost pus oficial sub acuzare

Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite, a fost pus sub acuzare…

Un acvariu din Florida va elibera o balenă ucigașă după mai bine de 50 de ani de captivitate

Un acvariu din Florida a ajuns la un acord cu apărătorii drepturilor…

CFR Călători retrage locomotivele similare cu cea implicată în accidentul de la Galați

CFR Călători a anunțat vineri retragerea imediată a locomotivelor de același tip…

Constanța: Cetățean ucrainean prins la frontieră cu 1.200 pistoale suspecte de a fi letale

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au depistat, într-un camion încărcat…

Percheziții de amploare la funcționari acuzați de obținerea ilegală a fondurilor destinate refugiaților ucraineni

Poliţiștii din Maramureş au efectuat vineri peste 200 de percheziții într-un dosar…

Wimbledon permite jucătorilor ruși și bieloruși să revină în turneu

Jucătorii de tenis din Rusia și Belarus vor putea participa anul acesta…

Turcia a aprobat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul Turciei a ratificat în unanimitate aderarea Finlandei la NATO, devenind astfel…