Cancelarul german Olaf Scholz a avertizat Occidentul să evite crearea unui nou război rece prin împărțirea lumii în mai multe blocuri.

Într-un articol de opinie pentru revista Foreign Affairs, publicat astăzi, cancelarul german a cerut să se depună toate eforturile pentru a construi noi parteneriate.

El a indicat China și Rusia ca fiind două țări care reprezintă o amenințare la adresa unei lumi multipolare și a afirmat că trebuie să existe o unitate europeană și transatlantică mai puternică.

Deși a spus că Occidentul trebuie să susțină valorile democratice și să protejeze societățile deschise, “trebuie să evităm, de asemenea, tentația de a împărți din nou lumea în blocuri”, relatează Reuters.

“Acest lucru înseamnă să facem toate eforturile pentru a construi noi parteneriate, în mod pragmatic și fără ochelari ideologici”, a adăugat el.

“Germanii au intenția de a deveni garantul securității europene pe care aliații noștri se așteaptă să fim, un constructor de poduri în cadrul Uniunii Europene și un avocat al soluțiilor multilaterale la problemele globale”, a scris el.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

A murit Paco Rabanne. Creatorul de modă avea 88 de ani

Paco Rabanne, cunoscut pentru parfumurile și creațiile sale de modă, a murit…