Instituțiile financiare olandeze au înghețat active în valoare totală de 392 de milioane de euro, de la 188 de clienți ruși sancționați, a declarat ministrul de finanțe Sigrid Kaag într-o scrisoare adresată parlamentului, potrivit NL Times.

Suma este mult mai mare decât cele 6 milioane de euro în active înghețate pe care le-a raportat săptămâna trecută și cele 200 de milioane de euro pe care le-a raportat banca centrală olandeză DNB.

Potrivit ministrului de finanțe, suma de săptămâna aceasta este mult mai mare deoarece banca centrală a alertat instituțiile financiare cu privire la aplicarea corectă a sancțiunilor și raportarea cifrelor. “Acest lucru a dus la o recuperare a întârzierilor săptămâna trecută și va duce, de asemenea, la raportări suplimentare în această săptămână”, a spus ea. Un alt pachet de sancțiuni a intrat, de asemenea, în vigoare la 15 martie.

Acesta include active înghețate de bănci (145 milioane de euro), birouri fiduciare (243 milioane), fonduri de pensii (379.886 de euro) și firme de investiții (4 milioane). Întreprinderile cu proprietari sancționați sau cu persoane sancționate care exercită controlul asupra lor sunt, de asemenea, obligate să înghețe activele acestor persoane. Însă întreprinderile nu sunt obligate să raporteze sumele către guvern, astfel încât aceste cifre nu sunt incluse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…