Una din trei femei – aproximativ 736 de milioane din întreaga lume – se confruntă cu violență fizică sau sexuală, potrivit unui nou raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) publicat marți.

Violența împotriva femeilor rămâne o epidemie globală. Pandemia de coronavirus a sporit în continuare expunerea la violență, a avertizat OMS, din cauza lockdown-urilor și a întreruperilor serviciilor vitale de sprijin.

Femeile mai tinere prezintă cel mai mare risc de violență, potrivit raportului, care se bazează pe datele colectate din 161 de țări între 2000 și 2018.

  • Una din patru tinere – cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani – care au avut o relație, au experimentat deja violența unui partener intim până la vârsta de 20 de ani.
  • Violența afectează în mod disproporționat femeile din țările cu venituri mici și medii.
  • Aproximativ 37% dintre femeile care trăiesc în cele mai sărace țări au suferit violență fizică și / sau sexuală. În unele dintre aceste țări, prevalența este foarte mare.
  • Oceania, Asia de Sud și Africa Subsahariană au cele mai ridicate rate de prevalență a violenței la partenerii intimi în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani.

“Este profund deranjant faptul că această violență omniprezentă a bărbaților împotriva femeilor nu numai că persistă , dar este în cel mai prost moment pentru femeile tinere cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, care pot fi și mame tinere”, a spus Phumzile Mlambo, director executiv pentru femei al Organizației Națiunilor Unite.

“Fiecare guvern ar trebui să ia măsuri puternice și proactive pentru a aborda acest lucru și să implice femeile în acest sens”, a adăugat ea.

„Pentru a aborda violența împotriva femeilor, există o nevoie urgentă de a reduce stigmatul în jurul acestei probleme, de a instrui profesioniștii din domeniul sănătății pentru a intervieva supraviețuitorii cu compasiune și de a demonta bazele inegalității de gen”, a declarat Claudia Garcia-Moreno, un medic al OMS, care conduce echipa. lucrând la violența împotriva femeilor.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…