Mai mult de jumătate dintre persoanele din Europa sunt pe cale să contracteze varianta de coronavirus Omicron în următoarele două luni, dacă infecțiile continuă în ritmul actual, a anunțat marți Organizația Mondială a Sănătății.

În cadrul unei conferințe de presă, directorul regional Hans Kluge a avertizat că varianta Omicron reprezintă un “nou val de vest spre est care se abate asupra” regiunii europene.

“În acest ritm, Institutul pentru Măsurători și Evaluări în Sănătate (IHME) preconizează că peste 50% din populația din regiune va fi infectată cu Omicron în următoarele șase-opt săptămâni”, a declarat Kluge reporterilor.

Regiunea europeană a OMS cuprinde 53 de țări și teritorii, inclusiv câteva din Asia Centrală, iar Kluge a precizat că 50 dintre acestea au avut cazuri confirmate de varianta Omicron.

Potrivit OMS, 26 dintre aceste țări au raportat că peste unu la sută din populația lor “a contractat Covid-19 în fiecare săptămână”, începând cu 10 ianuarie, și că în regiune au fost raportate peste șapte milioane de noi cazuri de virus numai în prima săptămână din 2022.

Făcând referire la datele colectate în ultimele săptămâni, Kluge a declarat că s-a confirmat că această variantă este mai transmisibilă și că “mutațiile pe care le are îi permit să adere mai ușor la celulele umane și poate infecta chiar și pe cei care au fost infectați sau vaccinați anterior”.

Cu toate acestea, Kluge a subliniat, de asemenea, că “vaccinurile aprobate continuă să ofere o bună protecție împotriva bolilor grave și a decesului, inclusiv pentru Omicron”.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…